- En bra forberedelse på hva som venter i Trondheim

RBK spilte uavgjort mot Solskjærs menn.

CARRINGTON (Dagbladet.no): Manchester United reserves - Rosenborg 1-1.

I et vær som selv ville fått hardføre trøndere til å fryse, la Rosenborg siste hånd på forberedelsene inn mot torsdagens utslagsgivende kamp mot Valencia i UEFA-cupen.


- Dette var en bra forberedelse til hva som venter i Trondheim, sier Rosenborg-trener Erik Hamrén mens laget hans småløp av banen i piskende regn og kuling i kastene på Manchester Uniteds imponerende treningsanlegg i Carrington.

Sprek duo

Den sterke vinden og det kraftige regnskyllet gjorde sitt til at forutsetningene for en velspilt fotballkamp var kraftig redusert.

Tidvis trosset likevel både Hamréns og Ole Gunnar Solskjærs menn forholdende, og spesielt Per Ciljan Skjelbred og Alexander Tettey viste at  man ikke har slurvet i treningsarbeidet etter at tippeligaslutt.

- Jeg har gledet meg lenge til å få testet meg mot noen av de beste unge spillerne i verden. Jeg synes det gikk fint store deler av kampen, og vi finner hverandre godt til tider, sier Tettey til Dagbladet.no.

Midtbaneankeret var imponert over det han hadde fått sett hos motstanderen, og framhevet særlig Darron Gibson, som har fått noen sjanser på Uniteds førstelag denne sesongen.

UNG DUELL: - Jeg har gledet meg lenge til å få testet meg mot noen av de beste unge spillerne i verden. Jeg synes det gikk fint store deler av kampen, og vi finner hverandre godt til tider, sier Tettey til Dagbladet.no. Foto: STEVE ALLEN/SCANPIX
UNG DUELL: - Jeg har gledet meg lenge til å få testet meg mot noen av de beste unge spillerne i verden. Jeg synes det gikk fint store deler av kampen, og vi finner hverandre godt til tider, sier Tettey til Dagbladet.no. Foto: STEVE ALLEN/SCANPIX Vis mer

- Nivået på United-reservene virket å være veldig bra. De har et veldig godt pasningsspill, god styrke og løpskraft i tillegg til at de har en veldig bra teknikk

Positive svar

Erik Hamrén var langt på vei positiv til det han hadde sett, også av egne gutter.

- Det er bra å få en kamp i beina igjen. Første omgang ga meg flere positive svar. I annen fikk jeg noen positive svar, men også noen som var mindre bra, oppsummerer Hamrén.

Et av de positive svarene Hamrén fikk før hvilen, var en kontring av godt gammelt Rosenborg-merke, hvor ballen raskt havnet ute på høyresiden hos John Pelu.

Svensken hadde tid og rom, orienterte seg og oppfattet at landsmannen Micke Dorsin var på langtur inn i United-feltet hele veien fra sin venstreback og uten oppasser Rodrigo Possebon i nærheten.

Innlegget kom mot bakre stolpe hvor Dorsin steg høyt til værs og ble hengende lenge nok til å styre ballen i motsatt hjørne.

En fin scoring og ledelse til hospiterende trøndere med 25 minutter spilt.

- En bra forberedelse på hva som venter i Trondheim

Jarstein-tabbe

Fra Rune Almenning Jarstein fikk Hamrén både et veldig positivt svar da han på mesterlig vis stoppet Danny Welbeck som siste skanse, men Jarstein skulle også feile stygt da Darron Gibson fyrte av et ikke alt for velplassert skudd fra 20 meter.

RBK-keeperen var på ballen, men klarte bare å dytte den videre inn i mål. Etter kampslutt understreker Jarstein at han var plaget av hagl og vind som reduserte sikten.

- Jeg bryr meg uansett ikke om det, sier Jarstein.

MÅLFARLIG MØTE: Det ble hjertelig da Steffen Iversen og Ole Gunnar Solskjær møttes i Manchester i dag.