TRAVSPORT: 12. januar brant leiligheten til Hilde Jensen ned. Leiligheten ble totalskadd, og hun mistet alt hun eide. Seks dager seinere, dagen etter bursdagen hennes, ble hun overrasket av vennene. Video: Rikstoto Direkte. Klipp: Ingebjørg Iversen Vis mer Vis mer Vis mer

Hilde Jensen mistet alt i boligbrann.

En brann tok alt hun eide. Seks dager seinere kom sjokket fra vennene

Tårene strømmet nedover kinnene hennes.

Lørdag 12. januar kom Hilde Jensen (40) hjem til familiegården ved Kjøpmannskjær på Nøtterøy etter jobben på Jarlsberg Travbane.

Det hadde vært V75-omgang på banen ved Tønsberg. Hilde Jensen er plass-sjef under løpsavvikling på banen. Oppgaven hennes er å se til at alt går riktig for seg, at alt utstyr er som det skal, og at alle holder tidsfrister blant de aktive.

Hun og kjæresten gikk fornøyd til nabogården for å spise middag sammen med gode venner denne lørdagskvelden.

Så kom telefonen hun minst av alt ønsket seg.

«Det brenner i garasjen under leiligheten!»

Alt Hilde Jensen eide, gikk tapt i brannen.

Da brannen var slukket, var garasjen fullstendig utbrent og leiligheten hennes ødelagt.

- Jeg fikk beskjed om at alle eiendelene mine var ødelagt av røyk, vann og brannskader, forteller Hilde Jensen til Dagbladet.

UTBRENT: Garasjen ble totalt utbrent i brannen, som også tok boligen til Hilde Jensen. Foto: privat
UTBRENT: Garasjen ble totalt utbrent i brannen, som også tok boligen til Hilde Jensen. Foto: privat Vis mer

Tilbake på jobb

Seks dager seinere var Hilde Jensen tilbake på jobb som plass-sjef under travløpene på Jarlsberg. Hun så ingen grunn til å stå over jobben, til tross for at hun hadde mistet alt hun eide.

Nytt sjokk

Det er en liten pause mellom to løp denne fredagskvelden. Frostdampen står av hestene som kommer inn etter forrige løp.

Hilde Jensen står ved bommen ut mot løpsbanen. Hun snur seg når hun hører skritt som nærmer seg.

Da får hun et nytt sjokk.

Men denne gang et sjokk av pur glede.

Hilde Jensen har mange venner i travsporten. Venner som viser hjertevarme. Det fikk hun beviset på, denne kalde fredagskvelden i hesteringen på Jarlsberg.

Hun ante ingenting da Jørgen Hasle Johansen fra Rikstoto Direkte kom til henne med mikrofon og en sjekk på 48 500 kroner, samlet inn fra 200 bidragsytere.

Helena Meland er initiativtaker til innsamlingen. Hun kom også med en komplett travsele til det uheldige brannofferet. Hilde Jensen mistet også alt utstyret til hesten sin i brannen.

Hun sier dette om plass-sjef Hilde Jensen:

- Hilde er streng, men rettferdig. Hun er skarp i kantene, men har et hjerte av gull. Jeg er god venninne av Hildes søster Cecilie. Vi var faktisk på brannstedet rett før Hilde rakk fram selv. Å se henne fullstendig knust var ikke veldig behagelig.

Helena Meland reiste hjem og lot opplevelsen synke inn.

- Det er forferdelig å miste alt. Forsikringen dekker selvfølgelig mye, men langt fra alt. Noe kan ikke gjenskapes. Jeg tenkte, jeg kan jo prøve å henvende meg til folk i travsporten for et innsamlingsforsøk. Jeg tenkte at for eksempel 5000 kroner var bedre enn ingenting, forteller Helena Meland.

- Det tok helt av

Responsen ble over all forventning.

Meland forteller:

- Det tok helt av. Seks timer etter at jeg hadde sendt ut henvendelsen sto det 10 000 kroner på konto. Etter et døgn hadde det vokst til 20 000 kroner. Det er heller ikke alle som har Facebook. Det er flere som har kommet til meg etter at vi overleverte sjekken og som ville vippse over penger.

Hilde Jensen er overveldet over folks omtanke.

- Dette viser hvor stor hjertevarme det er i travsporten. Skjer det noe med en, så stiller andre opp. Det som er så spesielt er samholdet, og at alle er velkommen, sier Hilde Jensen.

- Jeg ble fullstendig satt ut. Og jeg kan fortelle at jeg ikke husker noe. Jeg husker absolutt ingenting. Jeg setter meg fortsatt ned og leser alle navnene fra mine gode venner på baksiden av sjekken. Jeg har nesten vanskelig for å tro at det er sant, sier Hilde Jensen.

Hva som forårsaket brannen er foreløpig ikke klarlagt.

Hilde Jensen mistet bopelen sin.

- Nå har jeg flyttet inn på jenterommet mitt hos mor, smiler hun tappert.

Hun har fått beskjed om at leiligheten blir kondemnert og bygningen revet.

Den tapre 40-åringen forteller at det foreløpig er usikkert hvor hun kommer til å bo etter dette.

Dagbladet fikk tak i Hilde Jensen mellom noen klesstativ onsdag formiddag.

- Akkurat nå er jeg i butikken og handler klær. Jeg må begynne å fylle opp litt igjen, smiler hun.