GODTER SEG OVER NORTHUG FIASKO: Svenskene kunne ikke dy seg da Northug ble nummer 40 i NM.
Foto: Marit Hommedal / Scanpix
GODTER SEG OVER NORTHUG FIASKO: Svenskene kunne ikke dy seg da Northug ble nummer 40 i NM. Foto: Marit Hommedal / ScanpixVis mer

- En brite nummer to, en 40-åring nummer fire og Northug nummer 40

Mannen som kalte Northug for en gris under VM i Oslo kunne ikke dy seg etter fiaskoløpet.

(Dagbladet): Petter Northug hadde ingen god dag på jobben under Norgesmesterskapet i dag. En småsyk Northug kom til slutt inn som nummer 40, slått av blant annet Thomas Alsgaard (40). Det resultatet går ikke upåaktet hen hos våre svenske naboer.

- Notert fra norgesmesterskapet: En brite nummer to, en 40-åring nummer fire og en 45-åring nummer ni. Og Petter Northug på plass nummer 40, skriver Jonas Karlsson som er kommentator på SVT Sport på Twitter.

Jonas Karlsson var også mannen som kalte Petter Northug en gris under ski-VM i Oslo.

Overrasket Karlsson var en av flere som merket seg at skotske Andrew Musgrave ble nummer to i NM, i tillegg siktet han til 45 år gamle Kristen Skjeldal som ble nummer ni. Karlsson var ikke den eneste som som var overrasket over den svake plasseringen til Petter Northug i dag.

- Han ble knekt av Marcus Hellner i Tour de ski. Så ventet hvile. I dag var Petter Northug tilbake igjen - og gikk på neste smell. Den norske superstjernen knakk totalt sammen og ble nummer 40 (!) i det norske mesterskapet, skriver svenske Expressen.

- 39 løpere hadde gått i mål, så kom Northug. Petter Northug har vunnet OL og VM-gull. I det norske mesterskapet ble han nummer 40 (!), skriver svenske Aftonbladet, som passer på å nevne at han ble slått av Thomas Alsgaard i en alder av 40.

Ikke bra for Ski-Norge Det skal nevnes at Petter Northug tidlig fant ut at han ikke hadde dagen, og det spørs hvor mye han tok ut av krefter under dagens løp. Mens Alsgaard på sin side leverte litt i overkant av hva som var forventet, til tross for bronse i fjor.

Den norske landslagstreneren Trond Nystad likte heller ikke at Thomas Alsgaard gjorde det så bra i dag.

- Det er nok ikke bra for Ski-Norge at Thomas gjør det så bra, selv om han har særdeles godt talent og trener bra. Det er litt for dårlig at det ikke er andre som matcher ham. Han kunne vært en stor ressurs for laget vårt, innrømmer landslagstreneren.