- En by som Bergen og et lag som Brann skal ikke komme i en slik situasjon som de er i nå

Nils Johan Semb om Brann-krisen.

 KRITISK:  Toppfotballsjef Nils Johan Semb snakker om Brann-krisen.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
KRITISK: Toppfotballsjef Nils Johan Semb snakker om Brann-krisen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

Toppfotballsjef Nils Johan Semb klør seg i hodet av hva som foregår i Brann. Søndag kan storklubben i rykke ned i 1. divisjon.

Brann degraderes om det går galt hjemme mot Sogndal. I siste runde venter Haugesund borte for Brann.

- En så stor by med så store ressurser og med alt det Brann har bygget opp, de skal bare ikke rykke ned, sier Semb til NTB.

- Nå kan det jo være at de gjør det. Dette er et helt åpent spørsmål slik jeg ser det. Et år i 1. divisjon vil sette Brann veldig tilbake. Sannsynligheten for at de vil rykke rett opp igjen, er jo veldig stor når vi ser på hva Tromsø gjorde. Likevel det tar tid å bygge seg opp igjen som klubb.

I toppen - Det er veldig sjelden at storklubber fra de fire store byene rykker ned, og nå er det jo også 16 lag i eliteserien. I Bergen, Stavanger og ikke minst Oslo, har lagene år etter år underprestert.

- Rosenborg har vært det store lokomotivet i norsk fotball. Selv om de også noen ganger har prestert under forventet ut ifra sine mål, kompetanse og ikke minst økonomi, så henger de likevel med i topp-3. Det er jo også den eneste storbyen som gjør det.

- En by som Bergen og et lag som Brann skal ikke komme i en slik situasjon som de er i nå. Det er sikkert blitt gjort feil her, men det er vanskelig for meg å si noe om, sier Semb.

Høgmo: - Fascinerende innspurt Landslagstrener Per-Mathias Høgmo vurderer Brann-krisen slik.

- Det er nok litt for Brann som Tromsø i fjor. De er ikke helt forberedt på dette. De lagene de møter vet nok mer om hva dette handler om. Det blir en fascinerende innspurt å følge, sier Høgmo til NTB.

Nest ssiet serierunde spilles slik: Brann - Sogndal, Lillestrøm - Bodø/Glimt, Odd - Rosenborg, Stabæk - Haugesund, Start - Sandnes Ulf, Strømsgodset - Molde, Viking - Sarpsborg, Aalesund - Vålerenga.

(NTB)