- En dag da ingenting fungerte

Molde fikk juling i Drammen.

(Dagbladet.no): Strømsgodset - Molde 4-0 (0-0).

Før kveldens kamp lå Molde på niendeplass, to poeng foran motstander Strømsgodset, og kom fra en knusende 8-0-seier mot Brann i cupen. I kveld kom laget ettertrykkelig ned på jorda igjen.

Deja vu

For selv om lagene ligger tett på tabellen var forskjellen på gressmatta enorm, og i sentrum sto en trøndersk veteran.

Men det skulle ta det en god stund før man til slutt kunne juble over drammensk nettsus. Men tre minutter etter pause måtte Molde-keeper Jan Kjell Larsen til slutt kapitulere.

Fredrik Winses ble lagt i bakken på 17-18 meter, og dommer Terje Hauge blåste i fløyta. Veteranen tok selv frisparket, og skrudde den opp i venstre hjørne på forbilledlig vis.

- Det hører til sjeldenhetene at jeg scorer to, så det var morsomt, sa en smilende Winsnes til TV2.

Dermed trådde også den velkjente ketsjup-effekten til, og det tok bare snaut sju minutter før hjemmelaget igjen løftet armene i været etter at Thomas Sørum løftet ballen i nettet.

JAAAAAA! Fredrik Winsnes (midten) feirer sin første scoring, og jubler med André Bergdølmo (t.v.) og Kristian Sørli. Alle foto: Sara Johannessen, Scanpix
JAAAAAA! Fredrik Winsnes (midten) feirer sin første scoring, og jubler med André Bergdølmo (t.v.) og Kristian Sørli. Alle foto: Sara Johannessen, Scanpix Vis mer

Godset økte sin ledelse til 2-0, før det etter 79 minutter var klart for en ny Winsnes spesial.

Fra rundt samme posisjon som ved 1-0 tok 32-åringen løpefart, byttet hjørne, overlistet Larsen, og via stanga gikk ballen inn til 3-0.

- Frispark fra Winsnes pleier å være farlig. Han har satt tre i år, og kommer sikkert til å sette flere, sa Godset-trener Ronny Deila etter kampslutt.

Og for å vri kniven rundt det allerede blødende såret gjorde Stian Ohr ydmykelsen komplett da han fra kort hold satte inn kampens fjerde.

Overlegne

Allerede tidlig i første omgang var det klart hvem som var det førende laget, og et hvitkledd Molde ble trykket bakover. I underkant av tre minutter var spilt da Komlan Amewou lurte en Moldenser opp på tribunen, men chipp-skuddet endte en meter utenfor.

Ti minutter var spilt da laget fikk sin største sjanse før hvilen.

Mattias Anderssons ble upresis med et innlegg fra venstre, som derfor gikk i stanga bak Larsen. Men da Steffen Nystrøm skulle sette inn returen var Larsen tilbake og reddet med et tigersprang.

- En dag da ingenting fungerte

Mattias Andersson sto i sentrum ved flere avslutningsanledninger, men det ville seg aldri for den lynhurtige svensken. Enten ble han for upresis, Larsen reddet, ellers så misset han med mottaket og måtte legge inn framfor å skyte selv.

Et langskudd fra Amewou klarte heller ikke overliste 25 år gamle Larsen. Og da heller ikke Nystrøm klarte å omsette en kjempesjanse til scoring fem minutter før pause begynte nok tvilen å bre seg hos de pessimistiske med hjertet bankende for Strømsgodset.

Laget nektet derimot å gi opp, og fikk altså betalt tidlig i andre omgang.

- En befrielse

Thomas Sørum hadde ved flere anledninger vist at han ikke klarte å fylle hullet etter lagets suspenderte toppscorer David Nielsen (tilbake neste kamp), men etter 55 minutter lykkes 25-åringen.

Godsets nummer 11 ble spilt gjennom, Larsen kom ut, men han fikk likevel med seg ballen. Vinkelen ble for spiss, og Sørum måtte vende tilbake. Larsen kom seg mellom Sørum og ball, men spissvikaren klarte likevel å løfte ballen i mål.

- Jeg sitter stort sett på benken, så dette var veldig godt. Det var en befrielse for meg, og glimrende for laget å ta tre poeng, sa Sørum, som mener lagets magre poenghøsting skyldes minst like mye uflaks som udyktighet.

- Jeg synes vi har vært gode hjemme, men har fått litt dårlig uttelling. Vi har egentllig bare vært dårlige i tre omganger.

Mot gamlelaget

Det er av sine egne man skal ha det, som ordtaket sier, og fem minutter før slutt sørget Stian Ohr for at klubben han Molde måtte reise hjem, til byen han selv vokste opp i, med fire baklengs i sekken.

Andersson slo flatt inn fra sin venstrekant, og på bakerste stolpe kom Ohr farende, og satte ballen i det halvtomme målet.

- Det var greit å kunne score og bidra til en fin seier mot formlaget Molde, sa Ohr, som utelot å snakke om at det var hans tidligere arbeidsgiver han scoret mot.

- Målet var ganske enkelt, det var bare å sette den inn fra seks-sju meter. Men det er alltid artig å score.

Molde hadde for lengst gitt opp, og mot slutten kunne vertene med litt større presisjon ha gjort sifrene enormt stygge for Kjell Jonevrets utvalgte. Men flere scoringer ble det ikke.

- Alle kamper er viktige, men nå føler vi at vi har fått et lite pusterom til nedryksstriden, sa Ronny Deila.

Pusterommet han snakker om er nå på seks poeng ned til Lillestrøm på kvalikplassen. Et Lillestrøm de møter til dyst på Åråsen om en uke.

Én sjanse

Molde har på sin side mye å jobbe med om de skal vinne når de møter Aalesund i «slaget om nordvest» på Aker stadion mandag 4. august.

Det eneste laget hadde å by på i løpet av 90 minutter var et langskudd fra Toni Koskela etter et snaut kvarter av første omgang.

Finnen brente til fra nærmere 30 meter, og Espen Johnsen fikk virkelig bruk for sin voldsomme rekkevidde på strek, da han slo ballen i tverrligger.

- Vi ble løpende imellom og fikk det ikke til å fungere. Hadde vi hatt et godt svar på hvorfor hadde vi gjort noe i pausa, men det ser ut som vi sliter mot 4-3-3-lag, var uttalelsen fra Daniel Berg Hestad i TV-intervjuet etter kampslutt.

- Vi spiller vår dårligste bortekamp i år, og det er skuffende, avsluttet Molde-kapteinen.

Molde-trener Kjell Jonevret var og følgelig nedbrutt etter matchen.

- Vi kom ikke inn i det i det hele tatt, og ble hengende etter fra start. At vi gjør det etter tre og fire mål kan jeg forstå, men ikke i begynnelsen av kampen.

- Det var en dag da ingenting fungerte.

Resten av kampen var Johnsen bortimot arbeidsledig, og kunne i ro og mak se på at laget tok en etterlengtet og fortjent seier.

JUBILANT: Daniel Berg Hestad spilte sin kamp nummer 600 for Molde, men kunne knapt fått en verre jubileumskamp.
GLAD MANN: I motsetning til Lukas Podolski i EM valgte Stian Ohr å feire målet sitt, på karakteristisk vis.
ENDELIG: Strømsgodsets spissvikar Thomas Sørum (bak) puster lettet ut etter å ha doblet lagets ledelse.
FRA HERO TIL ZERO: Kjell Jonevret og Molde gikk fra 8-0 til 0-4 på fire dager.