En dag før VM-trekninga er det fullstendig kaos i russisk fotball

Jakter landslagssjef.

SPARKET: Lørdag trekkes kvalifiseringsgruppene til fotball-VM i Russland i 2018. Samtidig råder det kaos rundt vertslandets fotballandslag. Foto: EPA/YURI KOCHETKOV
SPARKET: Lørdag trekkes kvalifiseringsgruppene til fotball-VM i Russland i 2018. Samtidig råder det kaos rundt vertslandets fotballandslag. Foto: EPA/YURI KOCHETKOV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Lørdag trekkes kvalifiseringsgruppene til fotball-VM i Russland i 2018. Samtidig råder det kaos rundt vertslandets fotballandslag.

I øyeblikket står russisk fotball uten både fotballpresident og landslagssjef. I tillegg er det stor fare for at laget ikke klarer å kvalifisere seg for neste sommers EM-sluttspill i Frankrike.

Landslagssjef Fabio Capello fikk sparken i forrige uke etter en langvarig kontraktskonflikt med det russiske forbundet. Med til historien hører det også at landslaget har levert svake resultater under italienerens ledelse.

Jakten på en Capello-erstatter har så langt ikke båret frukter.

Mangler president Prosessen med å skulle finne en ny landslagssjef blir ikke enklere av at Nikolai Tolstykh ble presset til å gå av som fotballpresident i mai. Hans nestkommanderende, 88 år gamle old Nikita Simonjan, hevder at ingen store beslutninger blir tatt før en ny president er valgt.

Den eneste kandidaten til vervet synes å være sportsminister Vitalij Mutko. Han skal ha fått statsminister Dmitrij Medvedevs godkjennelse til å utføre begge jobbene.

Mutko er for øvrig ingen ukjent mann for det russiske forbundet. Fra 2005 til 2009 var han nettopp fotballpresident.

Presidentvalget i forbundet skal finne sted 2. september - tre dager før Russlands neste kamp i EM-kvalifiseringen. Møtet med Sverige kan bli helt avgjørende for om laget kvalifiserer seg for sluttspillet i Frankrike neste sommer.

CSKA-trener aktuell Sportsminister Mutko har sagt at en ny landslagssjef vil bli utnevnt allerede denne måneden, og at det ikke er aktuelt å ansette en utlending.

- Vi trenger en russisk trener til å fullføre EM-kvalifiseringen, sa han nylig.

CSKA Moskva-trener Leonid Slutskij skal være det heteste navnet.

I tillegg til all annen usikkerhet sliter Det russiske fotballforbundet også med gjeld på nærmere en kvart milliard kroner.

(NTB)

Har du et tips angående Norway Cup?

Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer