«En dag kommer vi til å slippe inn et mål»

Chelsea har full pott på fem kamper og har fortsatt ikke sluppet inn et mål. Da er det ikke rart manager José Mourinho tillater seg å være litt arrogant.

I fjor slapp Chelsea inn 15 mål på 38 kamper, og det blir neppe flere i år. I 2- 0-seieren mot tabelljumbo Sunderland ble keeper Peter Cech knapt svett i luggen.

-  Jeg kan ikke huske én vanskelig situasjon for vår målvakt Peter Cech, innledet Mourinho, før han fortsatte med å trøste sine motstandere i Premier League:

-  En dag kommer vi til å slippe inn et mål.

-  Det føles godt å vinne 1- 0 og at vi er så sterke at motstanderen ikke kan score på oss. Men en dag vil vi slippe inn et mål, gjentok Mourinho.

Etter to uker hvor de fleste stjernene har vært opptatt med landslagsfotball, var Chelsea usedvanlig bleke før pause.

-  Sunderland visste at spillerne mine var slitne og at de hadde en sjanse. De var godt organisert, men vi fikk aldri panikk, fastslår Mourinho.

Rustne

Mål fra Geremi og innbytter Didier Drogba etter pause sørget som vanlig for tre Chelsea-poeng - en dårlig dag på jobben til tross.

 IKKE TIL Å STOPPE: Chelseas Didier Drogba (t.v.) feirer 2- 0-scoringen sammen med Damien Duff og Arjen Robben. Foto: Stephen Hird/Reuters/Scanpix
IKKE TIL Å STOPPE: Chelseas Didier Drogba (t.v.) feirer 2- 0-scoringen sammen med Damien Duff og Arjen Robben. Foto: Stephen Hird/Reuters/Scanpix Vis mer

-  Spillerne var litt rustne og i dårlig form, og derfor er disse kampene alltid vanskelige. Vi mistet mange poeng etter landskamper i fjor. Derfor er jeg veldig fornøyd med dette resultatet, sier Mourinho. Han ga imidlertid landslagskjøret skylda for at Del Horno pådro seg en strekkskade mot slutten av kampen, og mister tirsdagens Champions League-oppgjør mot Anderlecht.

Rivalene snublet

-  Han dro til Spania og trente to ganger daglig. Han spilte kampen mot Serbia Montenegro, fløy til England dagen etter, trente fredag og spilte i dag. Da blir en skade gjerne konsekvensen, mener Mourinho.

Chelsea har til gode å imponere spillmessig denne sesongen, men har likevel festet grepet om førsteplassen. Chelsea har nå spilt 33 kamper på rad uten å tape, og kunne også glede seg over at alle de antatte topplagene snublet i går. Verken Manchester United, Arsenal, Liverpool eller Tottenham klarte å vinne - og må passe seg for at ikke avstanden opp blir for stor.

I fjor tapte Chelsea som kjent bare én kamp. gjerrige som onkel skrue

FORNØYD: Chelsea-trener José Mourinho.