UPOPULÆRT VALG: Kanskje var det nettopp på grunn av Champions League-spill at Fernando Torres forlot Liverpool. Foto: GLYN KIRK / AFP PHOTO  / NTB scanpix
UPOPULÆRT VALG: Kanskje var det nettopp på grunn av Champions League-spill at Fernando Torres forlot Liverpool. Foto: GLYN KIRK / AFP PHOTO / NTB scanpixVis mer

- En dag vil sannheten komme fram

Fernando Torres tror at folk fra Liverpool vil huske ham på en annen måte når det skjer.

(Dagbladet): Fernando Torres gjorde et mildt sagt upoulært valg da han forlot Liverpool til fordel for rivalen Chelsea. Store deler av Liverpool-fansen vil nok aldri tilgi spanjolen for at han dro, men hovedpersonen selv tror at det vil forandre seg.

- Jeg skylder Liverpool mye. Folket, mennene som styrer klubben, Benitez og hans stab, byen. Liverpool er en fundamental del av livet mitt. De husker det ikke slik, men med tiden vil det forandre seg, sier Torres ifølge The Guardian som har gjengitt et intervju fra den spanske avisa El Pais.

Han innrømmer selv at det ikke var den beste måten å si farvel til en klubb som fikk låne hans tjenester i fire sesonger.

- Jeg bestemte meg for å dra fordi jeg måtte ta noen skritt framover. Det var ikke den beste måten å dra på, men det var heller ikke tingene som ble solgt til folket. En dag vil sannheten komme ut. Sportslig sett hadde ikke noe skjedd i Liverpool, og jeg trengte et nytt prosjekt. Vi snakket om det - om vekst. Min sønn er Liverpool-fan, og han kunne sparke en ball allerede før han var ett år gammel. Han var født i fotballbyen; han hadde ingen sjanse, sier Torres.

Ville gjort det samme igjen 28-åringen dro til England og Liverpool i 2007 etter å ha tilbringt hele sin ungdomstid i spanske Atlético Madrid. På spørsmål om han ville gjort det samme igjen, svarer Chelsea-spilleren:

- Definitivt. Ikke bare på grunn av den profesjonelle erfaringen, men også den personlige. Du starter å se ting på en annen måte, ditt perspektiv blir åpnet opp, sier Torres og fortsetter:

- Jeg kunne ikke ha valgt en bedre plass å dra når jeg forlot Atlético. Her om dagen når nyheten om Hillsborough kom ut følte jeg meg emosjonell. Jeg har opplevd hvordan det har vært for folk og hva de har gått igjennom. Jeg har sett de gråte. Informasjonen kom for sent, men det er et skritt i riktig retning. Og det er slike ting det å spille for Liverpool gir deg, det er en følelse, sier Torres.