KLAR FOR TOUR: Edvald Boasson Hagen var tidligere i dag ute på en treningstur i Rotterdam sammen med lagkompise i Team Sky. Tour de France starter lørdag med prolog i Rotterdam.  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
KLAR FOR TOUR: Edvald Boasson Hagen var tidligere i dag ute på en treningstur i Rotterdam sammen med lagkompise i Team Sky. Tour de France starter lørdag med prolog i Rotterdam. Foto: Thomas Rasmus Skaug / DagbladetVis mer

- En dag vil vi se Edvald i grønt

Men Hushovd lar seg ikke skremme i år.

||| ROTTERDAM (Dagbladet): Thor Hushovd og Edvald Boasson Hagen bor på samme hotell under Tour de Frances «Le Grand Depart» her i Rotterdam. Men 32-åringen tror ikke han får nærkontakt med sykkelkronprinsen i kampen om den grønne poengtrøya.

- Regner du Boasson Hagen som en konkurrent til trøya? 

- Edvald er ung, og dette er hans første Tour. Potensialet er der - det er sikkert. En dag vil vi se ham i grønt. Men jeg tror heller ikke at han sjøl vil være med å kjempe om trøya. Edvald har også en jobb å gjøre sammenlagt (for Bradley Wiggins.red.anm), sier Hushovd til Dagbladet på pressekonferansen. Vil ikke legge press
TV2s ekspertkommentator Johan Kaggestad er en av dem som holder Team Sky-rytteren som en outsider i kampen om poengtrøya. 
Fjorårets grønn-trøyevinner mener at folk ikke må forvente for mye av unggutten som også har slitt med en akillesskade store deler av vårsesongen.

- Jeg vil ikke legge press på Edvald. Og han fortjener ikke det presset heller, sier Cervelo-rytteren som sammen med 2008-vinner Carlos Sastre var mannen alle ville snakke med.

- Grei form
For Hushovd har etter hvert fått nok erfaring til å vite at ting ikke kommer enkelt i verdens største årlige idrettsarrangement.
- Man må sette ting litt i perspektiv. Bare det å vinne noe som helst er stort i Tour de France. Det er ikke så enkelt, advarer Hushovd som står med sju individuelle triumfer i Tour de France.

Edvald Boasson Hagen skuffet på fellestarten i NM sist søndag da han ble frakjørt av Hushovd - og bare klarte en 5. plass.
Men 23-åringen fra Rudsbygd utenfor Lillehammer er ikke bekymret før lørdagens Tour de France-start som er en 8,9 km lang prolog i Rotterdam.

- Jeg håper jeg er i grei form. Målet er å forsøke å vinne en etappeseier, sier Boasson Hagen utenfor bussen etter en god økt som også sneiet innom søndagens 1. etappeløype (Rotterdam-Brussel).
- Ville du sagt det om du var i superform?
- He-he. Nei, jeg ville nok ikke det, sier rytteren til Dagbladet.

Favoritt Farrar
En som har vært i superform i hele år er amerikaneren Tyler Farrar (26). Garmin-Transitions-rytteren har blant annet vunnet to etapper i Giro d'Italia i år.

STRAM NOK? Thor Hushovds ferske norske mestertrøye vekket humring blant norske pressefolk i dag Den er i alle fall ikke for stor...  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
STRAM NOK? Thor Hushovds ferske norske mestertrøye vekket humring blant norske pressefolk i dag Den er i alle fall ikke for stor... Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- For meg er Tyler Farrar den største favoritten til å vinne den grønne trøya. Han vil også overleve fjellene, sier Thor Hushovd.