- En dårlig dag

Passe fornøyd Drillo etter at FFK slo medaljekandidat Viking.

(Dagbladet.no): Fredrikstad - Viking 2-1: Seier i første hjemmekamp som Fredrikstad-trener var ikke nok til å få Egil Drillo Olsen til å bryte ut i latter og spontan dans.

Til det var spillet som ble prestert på Fredrikstad Stadion for dårlig.

- Vi gjør faktisk ikke noen god kamp, men jeg er sjølsagt fornøyd med å ta tre poeng på en relativt dårlig dag, sier Drillo til Canal Plus.

Den tidligere landslagstreneren hadde mye å sette fingeren på.

- Overgangene satt ikke, oppspillene fungerte ikke. Det var mye nerver og det ble gjort mye gærent, mener han.

Fyrtårnet åpnet kontoen

Nyinnkjøpte Øyvind Hoås headet hjemmelaget i ledelsen i første omgang, etter en glimrende corner fra Dagfinn Enerly.

Den tidligere Molde-spilleren Hoås, som tidligere er beskrevet som en blanding av Tore André og Jostein Flo av Drillo, viste seg fram i kampens første halvdel. Godt hodespill ble kombinert med lekre tekniske detaljer og patent pasningsspill.

STOLPE-INN: Corneren fra Enerly er nettopp omgjort til scoring av 201 cm høye Øyvind Hoås. Slikt gir begrepet stolpe-inn en ny betydning. FOTO: SCANPIX
STOLPE-INN: Corneren fra Enerly er nettopp omgjort til scoring av 201 cm høye Øyvind Hoås. Slikt gir begrepet stolpe-inn en ny betydning. FOTO: SCANPIX Vis mer

I andre omgang forsvant den unge spissen litt, og totalt sett blir nok veteran Enerly stående igjen som kampens store spiller.

Enerly stod bak de fleste sjansene hjemmelaget produserte i kampen, og hadde flere farlige avleveringer på dødball. 

Den tidligere Skeid- og RBK-spilleren var også hjernen bak den andre FFK-scoringen. Åtte minutter ut i andre omgang så han Simen Brenne gå på et smart løp, og slo et frispark hurtig.

Avslutningen fra Brenne var av det kliniske slaget, lavt i hjørnet for Anthony Basso.

Viking skuffet

Viking skuffet totalt sett stort i denne kampen, men hadde ikke marginene på sin side da Brede Hangeland dundret et skudd i tverrliggeren i første omgang.

I andre omgang produserte laget knapt noe som helst før mot slutten.

Mange satt og ventet på Peter Kovacs, men det var en annen innbytter som skulle markere seg.

Robert Mambo-Mumba blåste nemlig liv i Vikings poenghåp da han headet inn en redusering snaue ti minutter før slutt.

Scoringen førte også til en anstendig sluttspurt, og tre relativt store sjanser til å stjele med seg poeng.

- Jeg er jævla skuffa. Vi hadde håpet på tre poeng, eller i det minste ett, men klarer ingen. Vi må nok hjem og trene litt mer, sier en skuffet Brede Hangeland til Canal Plus.

Artig tabell

Trøsten for Viking må være at heller ingen av de andre forhåndstippede topplagene har klart full pott på to serierunder.

Det har bare serieleder Start, som nå topper foran Aalesund, Fredrikstad, Rosenborg og Tromsø (alle med fire poeng). 

Fredrikstad er altså ett av lagene som står uten tap så langt. Og når Drillo forsikrer om at laget har mye å gå på - hvor høyt opp på tabellen kan egentlig gutta fra Plankebyen ende?

- Vi er gode nok til å slå Viking på hjemmebane, i hvert fall. Så får vi håpe vi klarer å bite fra oss framover også, melder Enerly til Canal Plus.

•
Flere FFK-supportere benyttet anledningen til å vise fram bannere til støtte for Harry Hansen. Ifølge Fredrikstad Blad kan sportsdirektøren være på vei ut av klubben som følge av organisasjonsendringer. 

NERVER: Fredrikstads trenerteam var alt annet enn fornøyd med det meste av spillet.
BØLGEN: Etter kampen var Drillo med på bølgen for over 9000 tilskuere. Men da han fikk summet seg igjen, var den kritiske fingeren på plass.
FRISKT PUST: Robert Mambo-Mumba skapte leven for Viking. Han scoret et fint mål og la blant annet et innlegg som Egil Østenstad burde ha scoret på.