- En del av meg ønsket å drepe Zlatan, en annen del ville applaudere ham

Zlatan får mye ros etter gårsdagens fire mål i Champions League.

(Dagbladet): Zlatan Ibrahimovic er i storform for tiden, og scorer det ene målet mer imponerende enn det forrige.

I helgas ligakamp mot Bastia imponerte han med et hælspark, og i gårsdagens Champions League-kamp mot Anderlecht scoret han fire av de fem målene til Paris Saint-Germain.

Nå blir Zlatan hyllet,verden rundt, og i en spørreundersøkelse gjort av den svenske avisen Aftonbladet viser at 83,13 prosent av avisens lesere som har stemt mener at Zlatan akkurat nå er verdens beste fotballspiller.

Anderlechts Sacha Kljestan hadde jobben med å markere den svenske superstjernen i gårsdagens kamp, noe som viste seg å bli veldig vanskelig.

- En del av meg ønsket å drepe han, mens en annen del ønsket å applaudere ham, sier han i følge Voetbalkrant.

Hylles på Twitter Zlatan fikk mye skryt på Twitter i går, og hans tidligere lagkamerat Mark van Bommel skrev følgende:
«Jeg har bare ett ord. Ibracadabra. Verdens beste spiss.»

Også Jan Åge Fjørtoft hyller den svenske stjernen, og kaller han verden beste, akkurat nå.

- Det er ikke tvil om at Messi er den beste fotballspiller i sin generasjon, men akkurat nå er Zlatan den beste. Han scorer mål som gjør at han konkurrerer mot seg selv i å score årets beste mål, sier Fjørtoft til Dagbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Han hadde hælsparket mot Bastia i helgen, og det tredje målet han scoret i går var helt fantastisk. men hadde en nordmann scoret et sånn mål i Champions League hadde vi bedt om en offisiell fridag. Og det var hans fjerde mål for kvelden, så det sier alt.

- Hva er det som gjør at Zlatan er verdens beste spiller akkurat nå? 

- Det er ikke det at han plutselig har blitt kjempegod, det har han vært i en periode. Han har nesten alene sendt Sverige et steg nærmere VM, han scoret fire mål mot England, han har vunnet ligaen med alle klubbene han har spilt i, og han har alt. Han er fysisk sterk og målfarlig. Akkurat nå vil jeg derfor si at han er foran Messi og Ronaldo, sier Fjørtoft til Dagbladet.

Zlatan vs. Ronaldo 15. og 19. November møtes Sverige og Portugal til VM-playoff, og det har vært mye fokus på møtet mellom de store stjernene Zlatan og Ronaldo.

- En av dem kommer ikke til VM, men man må ikke spille i VM for å være verden beste fotballspiller. George Best spilte aldri i VM, men det har Jan Åge Fjørtoft gjort. Når det kommer til kampen mellom Portugal og Sverige har Portugal fordelen av å ha flere gode spillere. Sverige må være defensivt gode, og sende ballen til Zlatan i det offensive spillet. Sverige er svært avhengig av Zlatan, og det er ikke rart de har lyst til å oppkalle Friends Arena etter han, sier Fjørtoft.

Selv om Zlatan har vunnet flere ligaer med klubbene han har spilt for, så har han aldri vunnet Champions League, Fjørtoft tror heller ikke at han kommer til å gjøre det i år.

- PSG har blitt bedre, og det er realistisk å tro at de kan komme seg til en semifinale, men de vinner nok ikke Champions League nei. Det kommer jo an på hvem de møter, men Bayern München har blitt bedre, Real Madrid har blitt bedre, og også noen av de engelske lagene, sier fotballeksperten.

Når verdens beste spiller skal kåres krangles det ofte om det er Ronaldo eller Messi, som begge spiller i den spanske serien.

- Det er ikke tvil om at La Liga er den beste ligaen i verden, og Zlatan spiller i den femte beste ligaen, men det er i Champions Leauge man får vist seg fram. Zlatan presterer alltid, og scorer masse mål både på landslag og i Champions League, sier Fjørtoft.

Zlatan imponerer Henning Berg var gjest i Fotballfeber tidligere denne uken, og også han trakk fram Zlatan som verdens beste spiller akkurat nå, selv før gårsdagens fire mål i Champions League.

- Han har vært god i så mange år. Det er ekstremt imponerende. Han har alt, og  det må være et mareritt å spille mot han når han trykker til. Han er en av verdens beste spillere, og denne høsten er han nok bedre enn Ronaldo og Messi, var noe av det Berg sa.