Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En dramatisk situasjon

Kjetil Rekdal har aldri opplevd å bare ha tre utespillere på benken.

 FRUSTRERT  Aalesund-trener Kjetil Rekdal sliter med store skadeproblemer i spillerstallen. Mot Tromsø var ni av førstelagsspillerne utilgjengelige. 
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
FRUSTRERT Aalesund-trener Kjetil Rekdal sliter med store skadeproblemer i spillerstallen. Mot Tromsø var ni av førstelagsspillerne utilgjengelige. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer

TROMSØ (Dagbladet): Tromsø - Aalesund 1-0.

Aalesund har slitt med skadeproblemer hele sesongen, men sjeldent har det vært så ille som mot Tromsø på Alfheim i går. På benken var det bare tre utespillere og en reservekeeper. To av de var spillere fra klubbens juniorstall.

Det har trener Kjetil Rekdal aldri opplevd før.

- Det er en dramatisk situasjon, det er klart. Vi har ni spillere ute med skade og et par av spillerne utpå banen har akkurat kommet tilbake fra skade, sier Rekdal til Dagbladet.

- Jeg var ikke så bekymra under kampen, for jeg så at vi kunne gjøre de byttene jeg hadde planlagt. Men det er selvfølgelig ingen situasjon som går lenge, sier Aafk-treneren, som var meget fornøyd med den innsatsen han så fra sine egne.

Reiser ikke på bortekamper
Selv om Rekdal innrømmer at det er en frustrerende situasjon, vil han ikke kritisere den sportslige ledelsen. Samtidig er han klar på at det må gjøres noe med situasjonen.

- Det sier jeg hver dag. Vi har hatt den samme situasjonen i over ett år. Når vi er fulltallig har vi en kjempetropp, det er det ingen tvil om. Men den er tynn. Og det må adresseres, sier Rekdal.

Han kommer også med en liten oppfordring til styret.

- De reiser ikke på bortekampene en gang. Det sier litt om interessen. 

Små marginer fra toppen
Frustrasjonen blir ikke mindre av at Aafk-treneren ser hvor små marginer det er for hans lag kan blande seg helt inn i toppen. Vel å merke, så lenge han har stallen til det.

- Det er så små marginer i Tippeligaen. Så det er frustrerende å vite hva som skal til, men ikke ha muligheten til å gjennomføre det. Man må ha en bred stall om man skal kjempe helt i toppen i lengden, sier Rekdal.

Til helgen reiser Aalesund til Stavanger og bortemøte med Viking.

- Nå handler det om å få nok poeng til å være sikker.

 ENSOMT:  Det var sjeldent lite folk på benken til Aalesund mot Tromsø i går. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
ENSOMT: Det var sjeldent lite folk på benken til Aalesund mot Tromsø i går. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix Vis mer