En dribler fra sandkassa

Det nye norske er brasiliansk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I GÅR var landslagstreninga stengt, men du trenger ingen telepatiske evner for å se at det som skjedde der ikke representerte den store fornyelsen i norsk fotball.

For tida er det ikke norsk det som er nytt i Norge. Det er brasiliansk.

Og det ble presentert på Nadderud stadion mandag, der Stabæks Alanzinho takket for nysignert kontrakt med et dribleraid ingen før hadde sett på en norsk toppkamp. Dribleren selv fortalte at han hadde utført kunststykket flere ganger før på trening, og la oss håpe at de øktene ikke var lukket for publikum. Det hadde i så fall vært et originalt brudd på åndsverkloven.

For Alanzinhos kunst er til for å deles. Helst med unge spillere med norsk pass.

HER ER utfordringen for landets største sportsfamilie på det som helst skal være en festdag. Intet fotballag i Norge har større symbolkraft enn A-landslaget for herrer, men nå viser dette mannskapet knapt noen tegn på fornyelse.

I beste fall burde oppkjøringen til en internasjonal kvalik vært preget av debatt om nye spillere og nye muligheter basert på en vårsesong der selve fotballen er mer populær enn noen gang, men nå er det et misforhold mellom veksten i Tippeligaen og manglende utvikling på landslaget.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer