- En drittdag

STEINKJER (Dagbladet): To meter før mål snudde Thomas Alsgaard seg til høyre og trodde han hadde NM-gullet på jaktstarten i lomma. Men inn fra venstre kom Odd-Bjørn Hjelmeset som en lommetjuv, og snappet seieren på målstreken. Noe er galt med Thomas Alsgaard.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg vet ikke hva som skjedde, sier en oppgitt Alsgaard til Dagbladet. Sjøl om han prøver å smile, og ta tapet med et smil, så lyser det skuffelse og en anelse bekymring lang vei av gutten som både har OL og VM-gull på jatktstart.

Sliten

- Jeg følte jeg kom godt i gang, men klarte aldri å hente meg inn igjen på de litt lettere partiene av løypa. Beina føltes som tømmerstokker etterhvert, og da dreit jeg meg skikkelig ut i spurten, sukker han. Og som vanlig på en dårlig dag, maler realisten Alsgaard med sort pensel for å beskrive sin egen innsats.

- En drittdag og et drittløp. Jeg er veldig skuffa. Etter torsdagen føltes det bra, men i disse løypene er det lettere å gå klassisk enn skøyting. Man blir ikke så stiv. Men det er klart. Jeg følte meg mye bedre til mote etter rennet på torsdag.

For løpsutviklingen gir en spore til bekymring for Alsgaards form. Han startet som nummer to og tok kjapt ledelsen fra Hjelmeset.

- Jeg klarte vel å henge på Thomas i cirka 20 meter da han tok meg igjen, sier Odd-Bjørn Hjelmeset ironisk. Men fra fem kilometer og inn gikk det bare saktere og saktere med Thomas. Trespannet Kristen Skjeldal, Anders Aukland, og Odd-Bjørn Hjelmeset spiste sekunder hele veien, og en kilometer før mål var de fire løperne samlet. En Alsgaard i god gammel form hadde aldri sluppet tre mann innpå seg i en jaktstart.

Dropper høyden?

Heller ikke trenerne likte det de så av Thomas.

- Thomas har jo hatt løp tidligere også der han har godt veldig dårlig, så det kan jo skje. Men jeg likte dårlig det som skjedde med ham, sier trener Pål Gunnar Mikkelsplass til Dagbladet.

Nå vil han vurdere sammen med Thomas om de skal droppe den planlagte høydesamlingen før VM.

- I utgangspunktet skulle Thomas i høyden, men vi er åpne for forandring i opplegget hvis det er nødvendig, sier Mikkelsplass. Norgesmester Odd-Bjørn Hjelmeset er ikke like bekymret for sin kollega.

- Med tanke på Thomas i VM er jeg ikke bekymret. Han har en hel måned til å komme seg, og finne tilbake til formen, sier Odd-Bjørn.

Satser skøyting

Hjelmeset var raus nok til å innrømme at han neppe hadde vunnet hvis Alsgaard hadde gått et normalt løp.

- Ikke i mine aller villeste fantasier hadde jeg drømt om at jeg skulle bli mester i jaktstart. Derfor var jeg utrolig glad da jeg kom i mål.

- Har du slått Thomas i en skøytespurt før?

- Nei, he, he. Dette er jo første gangen Thomas har gått så dårlig at jeg har fått sjansen til å spurte mot ham. Så da er det vel 1- 0 til meg, ler Hjelmeset. For innerst inne har den sympatiske Gloppen-gutten lenge drømt om en jaktstart-seier. Sjøl om han alltid har blitt stemplet som en klassisk-spesialist, så trener han mye fristil.

- Ja, minst like mye som Thomas. Men jeg klarer ikke å finne min egen teknikk. Det går veldig bra når jeg kan henge på andre, for da kan jeg ligge bak og kopiere dem. Men når jeg går alene, så er teknikken min elendig, smiler han.

  • Hjelmeset ønsker å stå over jaktstarten i VM. Han satser alt på 15- og 30-kilometeren i klassisk, samt staffetten.

- Jeg har aldri gått for Norges lag i et mesterskap. Det har jeg lyst til, sier han.

FULL KONTROLL... trodde Thomas, men han så ikke Odd-Bjørn Hjelmeset som seile opp i venstresporet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer