- En drøm gikk i oppfyllelse

Ragnvald Soma fikk endelig tre West Ham-drakta over hodet da han ble presentert for presse og fans i dag. - Han er veldig glad, sier Soma-agent Gunnar-Martin Kjenner til Dagbladet.no.

Etter flere dagers forhandlinger ble Bryne, Soma og og West Ham endelig enige om alt i overgangen.

- I praksis var vi endelig ferdige i går kveld, sier Kjenner.

I dag poserte Soma for første gang i purpur-drakta, før han slo følge med sine nye lagkamerater til sin debut på treninga med West Ham.

- Han er veldig glad. Dette er en drøm som går i oppfyllelse for Ragnvald, sier Kjenner.

«Raggy Soma»

At jærbuen er tatt inn i varmen er tydelig. Han har allerede fått kjælenavnet «Raggy» ettersom Ragnvald krøller altfor mange tunger på engelsk.

Nå starter jakten på leilighet og bil for 21-åringen i London. Foreløpig bor han på hotel. Med seg på shoppingrunden har han en lønnsavtale over tre og et halvt år, som agent Kjenner betegner som «veldig bra».

Soma får en lønningspose i West Ham som er betydelig større enn den han fikk forhandlet fram i Perugia - før overgangen gikk i vasken.

- Han er ung og dette er hans første kontrakt. Med tanke på det fikk han en avtale som absolutt er god, sier Kjenner.

På treninga i dag starter Soma jakten på en plass i startelleveren i West Ham. Backen vil helst spiller i klubbens trebacklinje, men har allerede fått signaler om at han ikke får debutere mot Charlton mandag.

- De sier at han kanskje er i troppen. Han må bli kjent med laget først, sier Kjenner.

Ikke fyll lenger

Sjøl er Soma gjennomintervjuet på West Hams offisielle hjemmesider. Der tar han avstand fra at fylleoppslagene som har sirkulert i engelsk presse.

Soma ble tillagt påstander om at Premier League-spillerne drikker for mye.

- Jeg snakket om fortida, om hvordan drikkekulturen ikke var bra, sier Soma.

- Nå er det så mange utlendinger her, og kampprogrammet blir stadig hardere. Derfor vet spillerne at de ikke kan gå ut og bli fulle et par ganger i uka,

Nordmannen tror ikke det blir så lenge til han får sin debut.

- Jeg tror det skjer fort, og Harry Redknapp (manager) virker interessert i å få meg i form med en gang, sier han.