Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En drøm som ble virkelighet

Fabregas punkterte Milan på San Siro.

(Dagbladet.no): Milan - Arsenal 0-2, sammenlagt 0-2.

Da Cesc Fabregas fikk kjempetreff fra 30 meters hold seks minutter før slutt, var det i realiteten avgjort. Milan måtte score to, men var ikke i nærheten før Emmanuel Adebayor økte til 0-2 på San Siro.

- Dette var en drøm som ble virkelighet. Å vinne 2-0 i Milan, det er utrolig, sier Fabregas til ITV4 ifølge SportingLife.

Men drømmen slutter ikke her, håper den unge spanjolen.

- Dette er bare begynnelsen. Nå er vi i kvartfinalen, men vi har ikke oppnådd noe. Det er bare et steg videre.

Veldig stolt Wenger

Manager Arsene Wenger mener nok likevel at laget hans oppnådde noe i kveld.

- Jeg er veldig stolt av spillet vårt og spillerne. Vi spilte med entusiasme og var ikke skremt av Milan, sier Wenger til Viasat.

image: - En drøm som ble virkelighet

Og motivasjonen?

- Vi ville vise hvor gode vi er, sier franskmannen.

- Respekt for Milan

Wenger er klar over at det er en virkelig storhet i Champions League-sammenheng laget hans sendte ut i kveld.

- Jeg har stor respekt for Milan og hvordan de spiller. De er en stor inspirasjon for et ungt lag som vårt, sier Arsenal-manageren.

Og i åpningen av kampen, så det faktisk ut som Arsenal hadde en viss respekt for motstanderen.

Milan styrte lenge det meste som skjedde på San Siro de første 20 minuttene. De hadde i perioder massivt press mot Arsenal-målet, og flere halvsjanser etter dødballer.

Tverrligger-treff

image: - En drøm som ble virkelighet

Men fra omkring en halvtime inn i kampen begynte Arsenal virkelig å yppe seg. Først sendte Adebayor avgårde et skudd som Kalac så vidt fikk dyttet over.

Like etter fikk Aleksandr Hleb et riv ruskende galt gult kort for filming da Alessandro Nesta tuppet ham rett i leggskinnet 16,5 meter fra mål.

Og i kampens 34. minutt klinte Cesc Fabregas ballen i tverrliggeren fra nøyaktig 16 meters hold.

Tidlig i andre omgang burde Phillippe Senderos gitt Arsenal ledelsen, men han satte ballen rett på Kalac fra kloss hold.

En suser fra Cesc

Etter 83 og et halvt minutt fikk Fabregas kjempetreff fra omkring 30 meters hold. Ballen snek seg inn i det venstre hjørnet.

Dermed hadde Milan drøye seks minutter pluss tillegg på seg til å score to mål.

I stedet var det Arsenal som kontret inn et til. Theo Walcott kom til innlegg på høyresiden, og ved bakerste stolpe kom Adebayor styrtende og hamret ballen i åpent mål.

KNALLPERLE: Cesc Fabregas klinte Arsenal i ledelsen fra omkring 30 meters hold seks minutter før slutt. Der og da var Milan og Gattuso i praksis ute. Etterpå avgjorde Adebayor det definitivt. Foto: Luca Bruno, AP/Scanpix
KNALLPERLE: Cesc Fabregas klinte Arsenal i ledelsen fra omkring 30 meters hold seks minutter før slutt. Der og da var Milan og Gattuso i praksis ute. Etterpå avgjorde Adebayor det definitivt. Foto: Luca Bruno, AP/Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media