- En drøm som blir virkelighet

Toni Nhleko senket franske superstjerner.

(Dagbladet.no): Viking - Monaco 1-0.

Han forlot Brann med latsabb-stempel i 2003. Torsdag sørget sør-afrikanske Toni Nhleko for at Viking og Roy Hodgson fikk en drømmestart i gruppespillet i Uefacupen.

- Det var godt å score. Jeg synes vi gjorde det veldig bra, de er et godt lag. Detet er et veldig godt resultat, sier 26-årige Nhleko til TV 2 etter kampen.

Scoret etter Gaarde-nikk

Nhleko dukket opp perfekt på bakerste stolpe etter 18 minutter. Allan Gaarde hadde nettopp nikket på keeper, returen var i lufta.

Spissen saksesparket ballen opp i nettaket, og hele Stavanger luktet sensasjon mot laget som spilte finale i Champions League for bare halvannet år siden.

Monacos Maicon stanget ballen i tverrliggeren på overtid, og franskmennene hadde sjanser nok. Men også Viking kunne fått flere mål.

Derfor er Nhleko meget fornøyd med sitt lag, og tror siddisene kan klare å bli blant de tre av fem lagene som går videre fra gruppespillet

SENSASJON I STAVANGER: Anthony Basso lot seg ikke lure av Monaco, finalistene i Champions League i 2004. Her mot Emmanuel Adebayor, med Jørgen Tengesdal i bakgrunnen. Foto: Scanpix
SENSASJON I STAVANGER: Anthony Basso lot seg ikke lure av Monaco, finalistene i Champions League i 2004. Her mot Emmanuel Adebayor, med Jørgen Tengesdal i bakgrunnen. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi har en god sjanse. hvis vi fortsetter å spille like bra som i dag, sier Nhleko som jublet høylytt foran TV-kameraene.

- Det er en drøm som blir til virkelighet for alle i Viking. Dette er stort.

Han kom til Viking i sommer og er blitt en nøkkelspiller for Hodgsons mannskap med sin fart og målteft. Han forklarer suksessen slik.

- Jeg var for ung da jeg var i Brann. Jeg lengtet hjem. Nå har jeg vokst som person, sier han.

Det er Thomas Pereira enig i. Viking-backen la inn fra venstre før sør-afrikaneren scoret.

- Han betyr veldig mye. Har enorm hurtighet, derfor har vi noen å slå i bakrom til, sier Pereira til TV 2.

Hamburg neste

I neste runde reiser Viking til Tyskland for å møte Hamburger SV 3. november.

- Sjansene våre er litt større enn foran denne kampen. Klarer vi å ta poeng eller å vinne, er sjansene meget bra, sier Pereira.

Ikke bare Nhelko og Pereira var gode i kveld. Brede Hangeland var strålende som midtstopper, mens makker Frode Hansen flere ganger reddet blåtrøyene med ei lang tå.

Helt bakerst sto Anthony Basso prikkfritt og stoppet alt som kom mot Viking-målet.

- Hele laget gjør en veldig god kamp. Det er veldig moro, sier Pereira.

Etter seieren i kveld tror ikke Nhelko laget har noe å frykte mot HSV, Slavia Praha eller CSKA Sofia i matchene framover.

- Vi tar en kamp av gangen, men spiller vi som i dag kan vi slå alle lag vi møter, sier han.

MATCHVINNER: - I dag blir det fest, sa Toni Nhleko på TV etter Viking-seieren mot Monaco.