MATCHVINNER: Mats Hummels stanget inn Tysklands vinnermål allerede etter 12 minutter. Foto: REUTERS/Ricardo Moraes
MATCHVINNER: Mats Hummels stanget inn Tysklands vinnermål allerede etter 12 minutter. Foto: REUTERS/Ricardo MoraesVis mer

- En drøm som går i oppfyllelse

Hummels sendte Tyskland til semifinalen.

• FRANKRIKE - TYSKLAND 0-1

OSLO/RIO DE JANEIRO (Dagbladet): Mats Hummels ble den store helten da han stanget Tyskland til semifinalen med et utsøkt hodestøt mot Frankrike.

- Dette er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg håper det fortsetter, sier matchvinner Hummels like etter kampslutt.

Scoringen, som kom etter bare 12 minutter, ble det europeiske superoppgjørets eneste - men franskmennene var uhyre nær ekstraomganger da Karim Benzema fikk en stor mulighet bare sekunder før slutt.

- Spilte som et lag Manuel Neuer fortsatte imidlertid storspillet fra tidligere i kampen og reddet forsøket.

Dermed er VM-eventyret over for «Les Bleus», mens Tyskland møter vinneren av Brasil og Colombia i semifinalen.

- Vi spilte som et lag. Det var en god prestasjon av oss. Det var ikke lett å spille i dag, varmen var brutal, sier Tysklands kaptein, Philipp Lahm.

Maskineri på høygir Det var Tyskland som umiddelbart tok initiativet i den europeiske gigantduellen. Med et svært høyt balltempo, presset tyskerne de blåkledde franskmennene tilbake på banen direkte fra avspark.

Etter bare 12 minutter, kom også uttellingen:

Paul Pogba lagde et unødvendig frispark på egen banehalvdel i duell med midtbanekollega Toni Kroos. Tyskeren, som før kvartfinalerunden var hyllet som mesterskapets beste pasningsspiller, plantet selv den påfølgende dødballen på hodet til Mats Hummels.

Mens midtstopperen holdt Real Madrids Raphaël Varane enkelt unna med høyrearmen, styrte han lærkula via tverrliggeren og i mål.

Jubelscenene som fulgte var Hummels andre VM-scoring verdig. Med et ekte primalbrøl viste Borussia Dortmund-klippen hvor massiv nettkjenningens betydning var.

Kloses strafferop Frankrike var rystet. Og det kunne fort blitt mye verre.

26 minutter var passert på dommer Néstor Pitanas klokke da Miroslav Klose gikk i bakken. Den levende spisslegenden, som med scoring ville distansere Ronaldo på listen over VM-historiens mestscorende spillere, ropte desperat på straffespark.

Reprisene viste at tyskerens sak var god: Den franske høyrebacken Mathieu Debuchy hadde et solid og relativt langvarig trøyetak.

Det fikk derimot den argentiske kamplederen ikke med seg og vinket derfor spillet videre.

Helt i begge ender Samtidig roet oppgjøret seg betraktelig ned. Tysklands tidlige lederscoring gjorde at Joachim Löws mannskap ikke blottla seg unødvendig defensivt.

Det sørget for at rommene Frankrike ønsket å angripe i både var få og små.

Løsningen ble gjentatte forsøk på gjennombruddspasninger inn bak Tysklands backfirer. Et lite kvarter før pause holdt det også på å resultere i en etterlengtet utligning.

Angrepet ble startet av den franske midtbanestrategen Yohan Cabaye, som fant Antoine Griezmann med en strøken 50-meterspasning. 22-åringen tok ned ballen ypperlig, og fant i neste sekvens Mathieu Valbuena på motstatt kant.

Den lille ballvirtuosen tok ned ballen og siktet seg inn mot Manuel Neuers lengste hjørne. Skuddet var ikke perfekt, men sisteskansen måtte likevel gi retur. Den landet hos Benzema, men midtspissens avslutning ble blokkert av målscorer Hummels.

Avventende «Les Bleus» Sjansen var lenge Frankrikes største. Etter halvspilt andre omgang, hadde Didier Deschamps' menn fremdeles ikke klart å teste Neuer nevneverdig.

Et håpefullt fransk publikum ventet på endringer, men i stedet for var det Löw som gjorde det første trekket.

I sin 22. VM-kamp, ble Klose plukket av banen. Inn kom lynhurtige André Schürrle. Like etter kom Deschamps svar.

Først et rent stopperbytte med Laurent Koscielny for Mamadou Sakho, så i form av spissen Löic Remy til fordel for Cabaye.

Desperate franskmenn Frankrikes VM-eksistens sto på spill. Klokka nærmet seg 90 minutter. Desperasjonen i blikkene til både blåkledde tilskuere på tribunen og spillerne på banen var tydelig.

Men selv om ønsket var stort, drømmen sterk og håpet enormt, uteble de store sjansene. Tyskerne virket rett og slett for gode. For solide. For sterke. For samkjørte.

Fire minutter igjen. Da entret en ny spiss gressmatta. Denne gangen var det Olivier Giroud - men igjen til ingen nytte.

I 32 år hadde Frankrike vært ute etter revansje mot «Die Mannschaft», men heller ikke dette så ut til å være kvelden hvor de skulle bryte forbannelsen.

Benzema misset Tyskerne hadde bare tapt én av sine 30 siste kamper, og hadde ingen planer om at kvartfinalen i VM skulle ødelegge den gode statistikken.

Helt på tampen kunne Benzema sikret ekstraomganger, men også da fikk tyskerne avverget. Etter kampen var det en skuffet fransk trener som møtte pressen.

- Vi hadde våre sjanser, men de har mer erfaring enn oss. De kontrollerte oss og ledelsen godt. Det er synd, men vi er ikke vant til store kamper som dette. Det var forskjellen i dag. Det er frustrerende: Vårt eventyr stopper her, mens deres fortsetter, sier Deschamps.