Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En drøm som går i oppfyllelse

Vegard Høidalen og Jørre Kjemperud spiller i dag finale i sandvolleyballturneringen i Marseille. Finaleplassen gir flust med selvtillit foran OL i Sydney.

- Dette er bare helt utrolig deilig. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier Vegard Høidalen til Dagbladet.

Dagen i går begynte imidlertid ikke så godt for det norske sandvolleyparet.

- Nei, vi startet med tap 8- 15 mot Ze Marco og Ricardo fra Brasil. De spilte flere baller på meg og lyktes hundre prosent med det, forklarer Høidalen.

Neste kamp gikk mot det russiske paret Ermitsjin og Koutsjnerev.

- Den ene russeren er 209 cm høy og dermed veldig vanskelig å spille mot. Vi lå under med 2- 6, men reiste oss mesterlig og vant 15- 6 gjennom aggressivt og flott diagonalspill, sier Høidalen.

Overlykkelige

Deretter møtte det norske paret Emanuel og Loiola i en svært dramatisk kamp.

- Vi hadde 20 servefeil og 10 nestenpoeng, men vi rodde heldigvis i land seieren til slutt med seier 15- 13. Da den siste ballen satt i bakken, var vi overlykkelige, sier Høidalen.

I dagens finale blir det revansjeoppgjør mot Ze Marco og Ricardo fra Brasil.

- Vi vet det blir tøft og Ricardo er en spiller jeg ikke liker å møte. Han er 205 cm høy og en vrien motstander. Vi kommer likevel til å tråkke til maksimalt, sier Høidalen.

Ut av skyggen

I dag spiller Jørre Kjemperud og Vegard Høidalen for sin andre seier noensinne i verdensserien. De vant i Berlin i 1998, og ble europamestrer i 1997. Paret har likevel levd i skyggen av Bjørn Maaseide og Jan Kvalheim. Denne sesongen har de bevist at de vil fram i sola, og blir å regne med foran Sydney-OL.

- Vi er to spillere som ikke akkurat sliter med selvtilliten uansett hvordan det går. Dette betyr imidlertid mye for selvfølelsen foran OL, sier Høidalen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media