Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En drøm som går i oppfyllelse

Tore Reginiussen er klar for Norges A-landslag.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): For drøyt to år siden spilte Tore Reginiussen for Alta i 1. divisjon. I dag ble 21-åringen tatt ut i Åge Hareides tropp til privatkampen mot Montenegro.

Uten å varsle TIL-stopperen på forhånd.

- Jeg ble veldig overrakset, det var kjempehyggelig nyhet å få på en mandag. Jeg visste at jeg var i diskusjonen, men at jeg skulle bli tatt ut hadde jeg ikke trodd, sier Tore til Dagbladet.no.

Fikk gratulasjons-sms

Han skjønte at han var i troppen for aller første gang da det begynte å tikke inn gratulasjonsmeldinger i mobilen like etter kl. 12.

- Jeg fikk ikke vite noe før uttaket kom. Det var artig det, å få være med nå er veldig stort for meg. Det er en drøm som går i oppfyllelse, sier 21-åringen.

- Hva er ambisjonene når du reiser avgårde med Norge?

- Som jeg alltid sier, jeg vil gjøre det best mulig. Jeg har ambisjoner om å få spille. Jeg håper på litt spilletid, slik at jeg får vist meg fram.

OVERRASKET: Tore Reginiussen, her etter en treningskamp på La Manga i vinter, hadde ikke håp om landslagsplass som 21-åring. Foto: Scanpix
OVERRASKET: Tore Reginiussen, her etter en treningskamp på La Manga i vinter, hadde ikke håp om landslagsplass som 21-åring. Foto: Scanpix Vis mer

21-åringen er godt kjent i Fotball-Norge, i november sa TIL nei til 12 millioner fra Rosenborg.  Og før han skrev under for Tromsø i 2005  var halve tippeligaen etter stoppertalentet.

- Jeg har aldri angret på det, jeg var overbevist om at Tromsø var riktig for meg. Jeg har hatt det fint hele tida her. Det var flere som var aktuelle, men jeg valgte rett, sier Tore.

Han var fast og kaptein på U21-landslaget forrige sesong og anslår at han har spilt mellom 30 og 40 aldersbestemte landskamper siden G17.

Vil spille som Hoftun

Da U21-landslaget spilte mot Estland i november ble det hevdet at Chelsea og Tottenham kikket på ham.

- Til sist har jeg ambisjoner om spill i utlandet, men jeg prøver å ta ett skritt av gangen. Jeg vil utvikle meg litt videre hele veien, ikke stresse for mye. Jeg vil ikke sette meg for høye mål.

- Hvordan vil du beskrive deg som spillertype?

- Jeg liker å spille fotball, ikke bare smelle ballen vekk. Jeg har brukbar duellstyrke og relativt bra fart. Jeg liker bryte foran spissene, og starte angrep.

image: - En drøm som går i oppfyllelse

- Har du noe forbilde?- Nei, har i grunnen ikke det. Men jeg syntes Erik Hoftun var en fin midstoppertype. Det er sånn jeg har lyst til å spille.

Multispiller

Åge Hareide forteller etter uttaket at Reginiussen kan bli svært verdifull for landslaget, siden han kan brukes flere plasser i forsvaret.

Landslagssjefen har vært fast bestemt på at Frode Kippe bare er en erstatter for Brede Hangeland. Nå er det ut med LSK-stopperen.

- Tore kan komme inn for både Brede og Erik (Hagen), sier Hareide til Dagbladet.no.

- Hvor viktig er det for deg å ha et stopperalternativ som kan spille med begge førstevalgene dine?

- Det kan være veldig avgjørende. Spesielt siden Reginiussen kan spille på begge backene også. Veldig ofte skaper det mye hodebry å komponere troppene og velge ut hvem som skal sitte på benken. Da vil det være godt å ha en multispiller som kan gjøre jobben flere steder på banen.

Landslagssjefen bekrefter Reginiussens mistanker om at han er blitt studert nøye.

- Vi har fulgt Reginiussen lenge og han har et internasjonalt tempo. Han har også spilt på seg mer erfaring, og det er slutt på valpefeilene. Han har blitt veldig solid.

ETTERTRAKTET KAPTEIN: RBK og Brann har begge fått nei når de har prøvd å få kjøpt tidligere den tidligere Alta-spilleren.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media