- En drøm som gikk i oppfyllelse

Møt OL-håpet Kjersti Tysse Plätzer.

(Dagbladet.no): OL I BEIJING - 25 DAGER IGJEN ...

I en artikkelserie før og under de olympiske lekene vil Dagbladet.no presentere flest mulig av Norges OL-deltakere.

Alle utøverne får de samme seks spørsmålene, som dekker så vel det sportslige som hva de gjør når de ikke trener eller konkurrerer.

Kjersti Tysse Plätzer (36), kappgang


- Hva er din målsetning for OL?

- Målet er medalje. Men jeg kan ha en maksdag uten å betalt i form av medalje. Så mange gode er det i feltet.


- Vil du engasjere deg i samfunnsspørsmål i forbindelse med lekene, og i så fall hvordan?

- Nei, det vil jeg ikke. Mitt fokus er på den sportslige jobben jeg skal gjøre, i henhold til Olympiatoppens retningslinjer.

FÅR GÅSEHUD: Kjersti Tysse Plätzer husker fortsatt meget godt hvordan det føltes å gå inn til OL sølv i Sydney for åtte år siden. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX
FÅR GÅSEHUD: Kjersti Tysse Plätzer husker fortsatt meget godt hvordan det føltes å gå inn til OL sølv i Sydney for åtte år siden. Foto: CORNELIUS POPPE/SCANPIX Vis mer


- Hva er ditt beste OL-/idrettsminne?

- Det var da jeg kom inn på olympiastadion i Sydney i 2000, som nummer to. Jeg får fortsatt gåsehud når jeg tenker på det. Det var masse folk på tribunen, og det var en drøm som gikk i oppfyllelse. Fra tidligere husker jeg særlig da jeg slo de gamle damene og vant kongepokal som 13-åring. Dessuten husker jeg EM i Göteborg (4.-plass, journ.anm.).


- Hva er ditt pinligste minne fra idrettsbanen?

- Skal jeg fortelle det, da? Jeg var ikke så gammel, kanskje 12 år, da jeg startet for seint i en konkurranse. Jeg sto og var opptatt med feil ting, og så plutselig gikk starten. «Oi, oi, oi, nå går de,» husker jeg at jeg tenkte. Men jeg kom først i mål, hehe.

- Hva liker du å gjøre når du ikke driver idrett?

- Jeg har to barn, da. Ellers liker jeg veldig godt å lese. Bare gi meg en hvilken som helst bok, men kanskje aller helst noe krimromantikk.


- Hvem er ditt forbilde?

- Grete Waitz, hun har jeg sett opp til siden jeg var lita jente. Da så jeg henne for første gang på Fana stadion. Hun er og var en stor idrettsutøver og et stort menneske.

- En drøm som gikk i oppfyllelse