-  En drøm

Alt går John Arne Riises vei om dagen. Først blir han kaptein, så får han lov til å spille sentral midtbane. Så scorer han pinadø med høyrefoten også.

STOCKHOLM (Dagbladet): -  Å være kaptein er en drøm jeg alltid har hatt, sier John Arne Riise.

I Claus Lundekvam og Martin Andresens fravær ble det 24-åringen som fikk kapteinsansvaret.

-  Det var en stor ære å få den jobben. Samtidig følte jeg at noen måtte ta tak i 2. omgang, sier Liverpool-proffen.

Ståback

-  John Arne spilte «ståback» i første omgang, mener landslagssjef Åge Hareide.

Og har helt rett.

Men etter pausen kom Riise ut som sentral midtbanespiller - og med ett så Norge ut som et fotballag igjen. Og det var kapteinen sjøl som startet moroa. 17 minutter ut i andre omgang.

-  Jeg tok sjansen og dundret til med høyre, forteller den venstrebeinte.Og da ballen traff Daniel Majstorovic og via tverrliggeren spratt i mål - ble et nytt kapittel sunnmørsk ballhistorie skrevet.

-  Det er ikke ofte jeg scorer med høyrefoten. Det skjer kanskje på trening av og til - fra kort hold, men jeg har aldri scoret med høyre på toppnivå, sier Riise.

Tre posisjoner

Med venstreback Riise som sentral midtbanespiller fikk også Norge hevet aggressiviteten på den sentrale midtbanen. Og selv om karantene gjør ham uaktuell for den rollen mot Slovenia i VM-kvaliken 3. september, så vil verken landslagssjef Åge Hareide eller spilleren sjøl utelukke en reprise.

-  Nå har jeg bevist at jeg kan spille i tre posisjoner på banen. Og det føles godt, sier Riise.Og så har han bevist at høyrefoten ikke er død.

TREFF: Ikke ofte John Arne Riise scorer med høyre, men i går skjedde det.