Kristoffer Ajer klar for Premier League:

- En drøm

Brentford FC bekrefter at de har hentet Kristoffer Ajer (23) fra Celtic. Selv er han lykkelig over at overgangen endelig er i boks.

DRØM: Kristoffer Ajer skal spille i den øverste divisjoenen i England kommende sesong. Foto: Brentford FC
DRØM: Kristoffer Ajer skal spille i den øverste divisjoenen i England kommende sesong. Foto: Brentford FC Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kristoffer Vassbakk Ajer er klar for nyopprykkede Brentford. Det melder klubben på sine sider. Hovedpersonen selv klarer knapt å vente med å spille i det mange mener er verdens beste liga.

- Dette er en guttedrøm som går i oppfyllelse. Å spille i Premier League er noe jeg har drømt om lenge. Jeg gleder meg veldig, sier Ajer til NTB og fortsetter:

- Jeg kom til London for fem dager siden. Der har jeg gjennomgått to medisinske tester, og så har vi ventet på at alle papirene mellom Celtic og Brentford skal gå i orden. Det er en lettelse å være klar og at alt endelig har gått i orden, sier den ferske England-proffen videre.

Sterkt ønsket

Landslagsspilleren har signert en femårskontrakt med klubben. Brentford-trener Thomas Frank er henrykt over at overgangen endelig er i boks.

- Vi ønsket en midtstopper inn, og Kris var vårt førstevalg, sier Frank til klubbens hjemmeside.

Treneren tror Ajer kan levere i Premier League fra første stund.

- Han er en spiller i god alder, og vi tror han kommer rett inn og er klar til å prestere i Premier League. Men han passer også slik vi ønsker å rekruttere spillere og jobbe med dem. Han kan utvikle seg som spiller, og både Brentford FC og Kris kan nå et høyere nivå de kommende åra, sier han videre.

- Veldig glade

Rasmus Ankersen, fotballdirektør i Brentford FC, er fornøyd med signeringen.

- Han har alt det vi ønsker i en Brentford-forsvarer på og utenfor banen. Det sier seg selv at en spiller av hans kaliber har mange muligheter. Vi er er veldig glade for at Kristoffer har bestemt seg for å forplikte seg til Brentford.

SKUFFET: Celtic-spiller Kristoffer Ajer innrømmer at han ble skuffet etter å ha blitt benket fra start mot Gibraltar. Video: NFF Vis mer

Ajer har samlet en rekke trofeer på sine år i Celtic. Med Glasgow-klubben vant han tre strake serietitler mellom 2017 og 2020. Nordmannen spilte 176 kamper og scoret sju mål på sine fem år i Skottland.

Ajers nye klubb møter Ole Gunnar Solskjærs Manchester United til treningskamp onsdag 28. juli.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer