- En duell vi sannsynligvis bare får oppleve en gang

Powell mot Bolt i Bislett Games.

VERDENS RASKESTE: Asafa Powell (t.h) stiller opp i en Jamaica-duell mot Usain Bolt i Oslo til sommeren. Foto: AP/Andrew Medichini
VERDENS RASKESTE: Asafa Powell (t.h) stiller opp i en Jamaica-duell mot Usain Bolt i Oslo til sommeren. Foto: AP/Andrew Medichini Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bislett Games får en skikkelig stjerneduell på 100 meter. Da møtes Usain Bolt og Asafa Powell.

Bolt ble klar for friidrettsstevnet allerede i januar, og fredag bekreftet Steinar Hoen overfor NRK at også Powell stiller i Oslo 7. juni.

- Det er en duell vi sannsynligvis bare får oppleve en gang. De to sammen er nesten for godt til å være sant, sier Hoen.

Det var ventet at Powell ville løpe på Bislett, etter at verdensmester Yohann Blake ble klar for Diamond League-stevnet i New York. Powell har vært med i Bislett Games flere ganger tidligere, mens Bolt løp 200 meter i fjor.

Hoen innrømmer at det koster å hente de to jamaicanske sprintstjernene til Bislett.

- Vi hadde Bolt på 200 meter i fjor. Da løp han «alene», men i et slikt år vi har nå tror jeg det er veldig viktig å bygge opp under dueller. Derfor strakk vi oss langt for å få til dette, sier Hoen.

Han tror publikum på Bislett vil få se raske tider på 100-meteren. OL i London starter seks uker etter stevnet i Oslo.

- Det må være i form mye tidligere enn normalt. VM i fjor gikk for eksempel i slutten av august. Jeg tror derfor utøverne vil være i god form under vårt stevne, fordi OL er en måned tidligere enn VM i fjor, forteller Bislett-sjefen til NRK.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.