- En duell vi sannsynligvis bare får oppleve en gang

Powell mot Bolt i Bislett Games.

VERDENS RASKESTE: Asafa Powell (t.h) stiller opp i en Jamaica-duell mot Usain Bolt i Oslo til sommeren. Foto: AP/Andrew Medichini
VERDENS RASKESTE: Asafa Powell (t.h) stiller opp i en Jamaica-duell mot Usain Bolt i Oslo til sommeren. Foto: AP/Andrew MedichiniVis mer

Bislett Games får en skikkelig stjerneduell på 100 meter. Da møtes Usain Bolt og Asafa Powell.

Bolt ble klar for friidrettsstevnet allerede i januar, og fredag bekreftet Steinar Hoen overfor NRK at også Powell stiller i Oslo 7. juni.

- Det er en duell vi sannsynligvis bare får oppleve en gang. De to sammen er nesten for godt til å være sant, sier Hoen.

Det var ventet at Powell ville løpe på Bislett, etter at verdensmester Yohann Blake ble klar for Diamond League-stevnet i New York. Powell har vært med i Bislett Games flere ganger tidligere, mens Bolt løp 200 meter i fjor.

Hoen innrømmer at det koster å hente de to jamaicanske sprintstjernene til Bislett.

- Vi hadde Bolt på 200 meter i fjor. Da løp han «alene», men i et slikt år vi har nå tror jeg det er veldig viktig å bygge opp under dueller. Derfor strakk vi oss langt for å få til dette, sier Hoen.

Han tror publikum på Bislett vil få se raske tider på 100-meteren. OL i London starter seks uker etter stevnet i Oslo.

- Det må være i form mye tidligere enn normalt. VM i fjor gikk for eksempel i slutten av august. Jeg tror derfor utøverne vil være i god form under vårt stevne, fordi OL er en måned tidligere enn VM i fjor, forteller Bislett-sjefen til NRK.

(NTB)