Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En dum gris

Nicki Bille Nielsens lillebror, Oliver, sliter med å forstå brorens skandaler.

POPULÆR: Nicki Bille Nielsen, her fra tida i Rosenborg, har vært Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
POPULÆR: Nicki Bille Nielsen, her fra tida i Rosenborg, har vært Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Nicki Bille Nielsen (32) har preget tabloidavisene i en årrekke. Fotballkarrieren til den tidligere Rosenborg-spilleren, med tre A-landskamper og ett mål for Danmark, har ramlet helt sammen etter en rekke skandaler, som kulminerte med at han nesten mistet livet i jula 2018.

I april 2019 ble han dømt til fire måneders ubetinget fengsel for våpentrusler, vold, trusler og oppbevaring av narkotika.

Tidligere i sommer ble spissen klar for den danske klubben VB 1968, som holder til i Sjællandsserien, som er den femte beste serien i Danmark.

LÅ AN TIL TAP: Etter å ha ligget under med to mål slo Vålerenga i løpet av syv meget innholdsrike minutter tilbake. Video: Fotball Media Vis mer

- En dum gris

Bille Nielsen har også forklart at han brukte alkohol som en selvmedisinering i en lang periode. Nå snakker Billies lillebror, Oliver, ut om brorens fall i TV 2-dokumentaren «Nicki Bille Brænder», gjengitt hos danske BT.

Oliver sier at han knapt kan forstå den vanvittige forandringen:

- Han var alltid så fornuftig. Han syns det var ekkelt hvis noen røykte ved siden av ham. Og han tok aldri dop, sier Oliver til TV 2 om brorens liv da han var fotballproff.

Så snudde alt. Broren fikk selv sjokk.

- Han ble plutselig en dum gris. Jeg kunne ikke forstå det, og jeg er skuffet. Jeg elsker ham, og vil alltid være der for ham. Jeg må innrømme at jeg var veldig, veldig skuffet.

«En dum gris» på dansk oversettes best til noe ala «en rå, hensynsløs person», gjerne «en som gjør dumme ting.»

Frykter det verste

Da det sto på som verst fryktet broren til spissen det verste. Han og familien var rett og slett livredde:

- Det kunne ha vært veldig annerledes. Jeg vet godt hvordan han har det og hva han tenker. Det er ikke gøy. Han hadde det ikke godt meg seg.

Det har også hovedpersonen selv innrømmet. Under talkshowet Go' aften Live' fortalte Bille Nielsen at han måtte forandre livet. Fort.

- Jeg har i lang tid vært lang nede og forsøkt å bygge opp tilliten hos de nærmeste igjen og igjen. Jeg har ikke krefter til å leve sånn lenger, sier Bille til talkshowet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!