- En eim av rasisme

LONDON (Dagbladet): Leeds-spillerne Jonathan Woodgate og Lee Bowyer møter ikke nåde i den britiske presse. Betegnelser som kjeltring og løgner hagler over de to, og det blir pekt på at det fremdeles henger en stygg eim av rasisme over saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Både Jonathan Woodgate og Lee Bowyer har vært i voldsrelatert trøbbel tidligere. Bowyer fikk i 1996 en bot på 4500 pund for å ha rasert en McDonalds-restaurant i Øst-London. Det ble også registrert på overvåkingsvideoen at Bowyer kastet stoler mot og truet en asiatisk ansatt samme sted.

Bowyer viste også særdeles dårlig respekt for det han har vært gjennom da han stod på trappa utenfor rettslokalet fredag og uttalte, med et svakt smil om munnen:

- Jeg vil også si unnskyld til det vitnet jeg kom til å dumpe borti for ei stund siden.

Bare ni måneder før det grusomme overfallet mot Najeib gikk Jonathan Woodgate til angrep på en ung student.

- En hooligan

- Jeg vil aldri glemme øynene hans, dype, mørke og skremmende. Han var ond, sier den nå 23 år gamle Matthew Smith til The Mirror om hendelsen som fant sted i april 1999. Woodgate ble arrestert sammen med to andre, men sluppet fri dagen derpå. Matthew forteller at politiet rådet ham til å ikke gå til sak, det fantes ikke noe bevis fra overvåkingskamera på at hendelsen hadde funnet sted.

«Dette skjer hele tida,» var ifølge 23-åringen meldinga han fikk fra lovens menn.

- Woodgate er ikke en fotballhelt, han er en hooligan, mener Smith.

Jonathan Woodgate må finne seg i å bli stemplet som kjeltring av store deler av britisk presse for dommen han fikk på fredag. Han må sone 100 dager samfunnstjeneste for å ha vært med på slagsmålet som skadet den unge asiateren Sarfraz Najeib for livet.

Folkets røst er klar, 21-åringen har ikke noe på det engelske landslaget å gjøre. 68 prosent av Sky News 'sine seere svarte nei på det spørsmålet i går, mens 32 prosent var av den oppfatning at Woodgate skal få lov til å trekke i landslagstrøya igjen.

Levende fotball

Sarfraz Najeib uttalte til avisa The Mirror i går:

- Mennene som angrep meg brukte meg som en levende fotball. De sparket med ondskap og hat, som om jeg var ei filledokke. De etterlot meg døende, og bet og tråkket på hodet mitt mens jeg lå bevisstløs. Broren til offeret, Shahzad, var vitne til det hele.

- Det er de hardeste sparkene jeg har sett. Jeg trodde de sparket et lik.

«En eksplosiv blanding av fotball og rasisme henger over saken,» skrev avisa The Times på førstesida i går.

<B>STERKE REAKSJONER:</B> Lee Bowyer og Jonathan Woodgate blir kalt kjeltringer og løgnere i britisk presse.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer