OL-drømmen i fare

- En ekkel følelse i kroppen

De norske håndballjentene storspilte mot Romania, men vant ikke med nok mål for å sikre OL-plass. Nå må de heie på Montenegro i morgen. - Det blir veldig nervepirrende, sier Stine Bredal Oftedal.

USIKKER: Stine Bredal Oftedal er fortsatt usikker på OL-plass på tross av en kjempematch i dag. Foto: AP
USIKKER: Stine Bredal Oftedal er fortsatt usikker på OL-plass på tross av en kjempematch i dag. Foto: AP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norge - Romania 29-24 (13-11)

De norske håndballjentene har de siste 40 årene kun misset sommer-OL én gang. I år kan det skje igjen. Etter det overraskende tapet mot Montenegro i går var kun seier, og seier med mange mål, godt nok for Norge i dag. Norge måtte vinne med seks mål for å være klare for sommer-OL.

Med femten sekunder igjen ledet Norge med fem. Dermed trengte de ett mål for å være klare for OL.

Det klarte de ikke.

- Vi kunne ikke kommet nærmere. For et drama. Vi hadde ledelsen vi trengte, men misbrukte muligheten, utbrøt kommentator Asbjørn Myhre rett etter kampslutt.

Norge vant likevel med fem mål og de kan bli avgjørende i morgen.

Norge må derfor håpe at Montenegro ikke taper med fem mål mot Romania i morgen og at rumenerne ikke scorer mer enn 29 mål. Romania må altså vinne med fem mål og score 30 eller flere mål for at Norge skal ryke ut.

- Ekkel følelse

- Jeg synes vi gjennomfører kampen i dag fantastisk godt. Mot et veldig godt rumensk lag. Jeg er stolt av resultatet og prestasjonen i dag. OL-sjansene er mye bedre i dag, men vi er ikke helt klare. Vi må vente på resultatet i morgen og det er ingen god følelse å ha, sa landslagssjef Thorir Hergeirsson til TV Norge etter kampen.

Stine Bredal Oftedal var også fornøyd med prestasjonen, men er fortsatt redd for at OL-drømmen kan ryke.

- Jeg synes vi gjør en god kamp. Vi står skikkelig på. Romania har et godt lag, vi har slitt mot dem tidligere. Men det er selvfølgelig kjipt å ikke få det siste målet på slutten, sier hun og fortsetter.

- Jeg har fortsatt en ekkel følelse i kroppen, men vi er mye nærmere OL idag enn det vi var i går, sa kaptein Stine Bredal Oftedal i intervjuet etter kampen.

Oftedal sitter selv på flyet hjem når OL-skjebnen avgjøres.

- Det blir helt forferdelig. I hvert fall for vi skal til Gyor som sitter på flyet når det begynner. Det blir veldig nervepirrende.

«MARADONA»: Anja Andersen ble kalt «håndballens Maradona» da hun herjet som mest. Frode Kyvåg hyller superstjernas fineste scoringer. Video: Rødt Kort Vis mer

De norske jentene var helt klare over scenariot som venter i morgen og Stine Skogrand tør ikke å juble før morgendagens kamp er ferdigspilt.

- Det er det ene scenarioet som kan slå oss ut. Vi får håpe det ikke blir tilfellet. Jentene fra Montenegro satt på tribunen og heiet på Romania, sa Skogrand og uttrykte skepsis over hvor hardt Montenegro kommer til å spille i morgen.

Kaptein Oftedal følte seg heller ikke helt sikker på Montenegro i morgen.

- Jeg tror ikke de vil spille på resultat, men det gjenstår å se, sa hun i intervjuet etter kampen.

God norsk start

Norge hadde en helt annen aggressivitet i dag. Likevel klarte de ikke å dra ifra Romania og etter 10 minutter sto det uavgjort 4-4. Den trenden fortsatte videre i omgangen og Norge klarte ikke å få den separasjonen de ønsket på måltavla.

Men så etter 20 minutter fikk Romania en to-minutter og den utnyttet Norge til det fulle. Fra uavgjort til tremålsledelse på to minutter var fasit og Norge fikk endelig litt separasjon.

- Nå har de gjort halve jobben, utbrøt kommentator Asbjørn Myhre.

Romania kom seg mer med etter utvisingen, men Norge ledet med to til pause. 13-11

- Dette var så mye bedre enn i går, utbrøt kommentator Myhre.

- Vi var akkurat der vi skulle være i forsvar, mente håndballekspert Ida Alstad i TV Norges studio.

- Neglbiting

I den andre omgangen fortsatte Norge å spille bra og etter ti minutter ledet de med fem.

- Nå må vi bare vinne de siste 20 minuttene med ett mål, poengterte Oustorp.

Norge byttet på mellom å lede med fem og seks mål de siste 15 minuttene.

- Dette blir neglbiting og fintelling de siste minuttene, mente kommentator Myhre.

Det ble det også. Med 15 sekunder igjen hadde Norge ballen og trengte ett mål for å sikre OL-billett. Det klarte de ikke.

Norge må derfor vente på utfallet av kampen mellom Romania og Montenegro i morgen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer