Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En engelsk dommer faller ikke like lett for triksene til Ronaldo

Svenskene i ordkrig før kveldens playoff-kamp.

KAMP OM VM: Zlatan Ibrahimovic kan havne i VM, men da må Sverige slå Portugal i kveld. Hvis ikke de gjør det, er det Cristiano Ronaldo og Nani som får dra til Brasil neste sommer. Foto: AP Photo/Armando Franca/NTB Scanpix
KAMP OM VM: Zlatan Ibrahimovic kan havne i VM, men da må Sverige slå Portugal i kveld. Hvis ikke de gjør det, er det Cristiano Ronaldo og Nani som får dra til Brasil neste sommer. Foto: AP Photo/Armando Franca/NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Cristiano Ronaldo stanget inn kampens eneste mål da Portugal slo Sverige 1-0 forrige uke, og skaffet dermed portugiserne det som kan sies å være et helt greit utgangpunkt.

Real Madrid-stjerna var ikke bare involvert med positivt fortegn på Estadio de Luz. Like etter å ha fått gult kort for et spark mot målvakt Andreas Isaksson, slapp Ronaldo unna da han tilsynelatende forsøkte å skalle tidligere Rosenborg-spiller Mikael Lustig.

- Elmander filmet Men det er ikke 28-åringen fra Madeiras semivoldelige oppførsel i den første kampen som opptar den svensken troppen, det er hans påståtte tendens til å falle litt for lett i dueller - triks Sebastian Larsson ikke tror Ronaldo kommer til å slippe unna med på Friends Arena i kveld. Grunnen er enkel - Howard Webb.

- Siden vi har en engelsk dommer i denne kampen, kan vi nok gå inn litt hardere i duellene. Jeg tror ikke Webb faller for de samme triksene like lett, han er vant til å dømme fysiske oppgjør. Han er en veldig god dommer, noe som er viktig i en så stor kamp som dette er, sier Sunderland-spilleren ifølge The Telegraph.

Portugal-trener Bento lar seg derimot ikke pille på nesa. 44-åringen kontrer i stedet Larssons filmeanklaget med å vise til en Johan Elmander-situasjon fra det første oppgjøret.

- Jeg har ikke noe problem med at svenskene tror sånt om spillerne mine. Men jeg tror ikke Howard Webb ville unngått å se hvordan Johan Elmander latet som han ble taklet ulovlig innenfor straffeområdet på fredag. Han filmet, sier Bento.

Hamrén ferdig? Til tross for at svenskene tapte den første kampen, er ikke VM-drømmen på noen som helst måte død. Skulle derimot Portugal score først i kveld, må Zlatan og co putte minst tre for å havne i Brasil neste sommer.

Gjør de ikke det, er Erik Hamrén trolig ferdig som landslagssjef, uten at det er noe han tenker på.

- Hele min oppgave har vært å lede oss til VM. Nå har vi én kamp igjen, og det ville vært veldig rart om jeg satt og tenkte på dette kvelden før en avgjørende kamp, sa den tidligere Rosenborg-treneren på en pressekonferanse i går.