- En episk svindel. Jeg er veldig sur

Hicks hevder han ble utsatt for en organisert konspirasjon og svertekampanje.

EPISK SVINDEL: Tom Hicks (t.h) hevder at han har blitt utsatt for en episk svindel og organisert konspirasjon. Foto: Scanpix
EPISK SVINDEL: Tom Hicks (t.h) hevder at han har blitt utsatt for en episk svindel og organisert konspirasjon. Foto: ScanpixVis mer

||| (Dagbladet): Liverpool ble i ettermiddag solgt til John William Henry og hans New England Sports Venture (NESV).

Men om du trodde at freden nå ville senke seg over Anfield etter to-tre kaotiske uker, må du tro om igjen. Tom Hicks varslet at han vil gå videre med saken for å fortelle sin historie.

- Jeg er sjokkert, fra meg, frustrert. Vi vil trå varsomt for å holde oss innenfor regelverket til høyesterett, men jeg er veldig skuffet. Det har såret min familie enormt. Denne veldig verdifulle eiendelen har blitt svindlet vekk fra meg i en episk svindel, sier Hicks i et intervju med Sky Sport News.

Internet-terror Han hevder at han og George Gillett var i samtaler med det han hevder er bedre partnere enn NESV.

- Det var bedre eiere i verden som burde eie Liverpool enn NESV. Se på Manchester City, det var slike eiere vi prøvde å finne, men de ble skremt vekk av av den organiserte internett-terroren som ble rettet mot oss.

- Vårt ønske var å få Liverpool i hendene på de riktige folka som ville bygge en ny stadion og gjøre Liverpool til den klubben den fortjener å være.

Rafa mistet klubben Hicks sier videre i intervjuet at han i april forsto at han måtte selge klubben etter at media og supportere hadde drevet det han kaller en heksejakt som gjorde situasjonen umulig for ham og Gillett å håndtere.

NY EIER: John William Henry (t.v) på dagens pressekonferanse. Foto: Scanpix
NY EIER: John William Henry (t.v) på dagens pressekonferanse. Foto: Scanpix Vis mer

- Vi brukte nesten 300 millioner pund, 150 millioner netto, på spillere, jeg tror det er høyeste eller nest høyeste i Premier League. En leser aldri om det i media.

- Jeg leste en interessant artikkel hvor Sir Alex Ferguson sa: «Rafael Benitez hadde mer penger å enn vi andre, han kjøpte bare dårlige spillere». Rafa mistet kontrollen over klubben, og vi avsluttet ikke sesongen på toppen av tabellen. Det var Benitez' skyld. Ikke vår. Vi brukte mye penger, sier Hicks.

- Når vi kom på andre plass forrige sesong var det ingen som var sure. Liverpool-supporterne er bare en utrolig sterk gruppe supportere som vil vinne.

Skulle betale ned gjelden Hicks hevder og at han og Gillett var klare til å betale ned gjelden, men at han ble hindret av Royal Bank of Scotland og styret i klubben.

- Jeg kan ikke gå i detaljer, men jeg kan bekrefte at vi hadde midler klare for å betale ned gjelden, men Royal Bank of Scotland og de ansatte som konspirerte mot oss ville ikke la oss gjøre det.

- Royal Bank of Scotland ville selge klubben med en gang, men det var ingen grunn til å selge da. Liverpool var en sunn klubb finansielt sett. Det var litt mye gjeld, ingen tvil om det, men vi skulle fikse det, sier Hicks.

LETTET: Roy Hodgson var lettet over at de siste ukers farse endelig var ovar. Foto: Scanpix
LETTET: Roy Hodgson var lettet over at de siste ukers farse endelig var ovar. Foto: Scanpix Vis mer

- Det var de andre som gjorde oss frustrert. En riktig eier ville betalt Gillett og Hicks en rettferdig pris og de ville hatt resursser å bruke på spillere og en ny stadion.

Organisert konspirasjon - Det var en organisert konspirasjon som pågikk over flere måneder. Den besto av Royal Bank of Scotland og Martin Broughton - som ville ha god PR for seg selv siden han er Chelsea-supporter, han er ikke engang Liverpool-fan! - han ville bli sett på som fyren som ble kvitt amerikanerne, og så ansatte han en ny amerikaner.

Hicks føler at han har blitt satt i et dårlig lys, og er forberedt på å ta saken videre i rettsystemet for å fortelle «den sanne historien».

KONSPIRATØR: Hicks kommer med sterke beskyldninger mot styreformann Martin Broughton. - Han er Chelsea-fan, ikke Liverpool-fan! sier Hicks. Foto: Scanpix
KONSPIRATØR: Hicks kommer med sterke beskyldninger mot styreformann Martin Broughton. - Han er Chelsea-fan, ikke Liverpool-fan! sier Hicks. Foto: Scanpix Vis mer