STRÅLENDE FORNØYD: Norway Cup-general Frode Kyvåg er strålende fornøyd med avviklingen av årets Norway Cup.Foto:  Erik Berglund / Dagbladet
STRÅLENDE FORNØYD: Norway Cup-general Frode Kyvåg er strålende fornøyd med avviklingen av årets Norway Cup.Foto: Erik Berglund / DagbladetVis mer

- En eventyrturnering

Norway Cup-general Frode Kyvåg er glad og lettet etter en problemfri uke.

||| EKEBERGSLETTA (Dagbladet): Frode Kyvåg har ikke sett sin egen seng på dagesvis, knapt funnet tid til å spise og tilbaklagt mange mil på sykkelsetet fra avtale til avtale oppe på Ekebergsletta.

Likevel er han mer motivert enn noen gang for flere år til som Norway Cup-general.

- Jeg brenner for dette sterkere enn noensinne. Jeg er utrolig privilegert som har en så meningsfull, utfordrende og givende jobb, understreker Kyvåg overfor Dagbladet.

Han har også god grunn til å være fornøyd med årets turnering. Der fjoråret ble overskygget av svineinfluensafrykt og elendig vær, har det meste gått på skinner i 2010 der til og med værgudene har spilt på lag med unntak av et kraftig regnskyll natt til torsdag.

På to og en halv time var imidlertid kampene og tilhørende logistikk flyttet til kunstgressbaner rundt omkring i Oslo. Noen små forsinkelser ble det, men ikke en eneste av de 4000 kampene ble avlyst.

- En eventyrturnering, er ordene han bruker for å oppsummere seks dager med fotball på sletta.

- Glad og lettet
Kyvåg er full av lovord om innsatsen lagt ned av sine medarbeidere, de 1200 frivillige fra Bekkelaget, alle fotballedere , alle samarbeidspartnere og Oslo kommune, som alle har bidratt til en vellykket Norway Cup.

- Vi har unngått alvorlige hendelser og ulykker. Det krever selvfølgelig også at man har flaks, så det blir feil å si at jeg er stolt. Men jeg er utrolig glad og lettet over at det har gått så bra, understreker han.

For å servere nøkkeltallene: Politiet har i løpet av uka mottatt 33 anmeldelser, 25 av dem gjaldt simpelt tyveri. Juryen har fått 17 klager og protester på 4000 kamper.

Speilbilde av samfunnet
Dessuten har det bare vært registert én alvorlig episode i løpet av 70 000 liggedøgn på de 30 innkvarteringsskolene da en deltager bosatt på Rustad skole ble angrepet av forbipasserende. Selv om Kyvåg understreker at det er én episode for mye, forsøker han å sette tallene i perspektiv.

- I løpet av Norway Cup-uka etablerer vi i antall noe som er på størrelse med en mellomstor norsk by, og i så måte er vi et speilbilde av samfunnet der ute. Hva skjer til sammenligning i løpet av ei uke i en by med 50 000 innbyggere? spør Kyvåg retorisk.

- Det aller viktigste og mest avgjørende for meg, er at mor og får barna sine trygt hjem igjen. Vi legger ned en stor innsats i forkant i forhold til forebyggende arbeid, på beredskapsplaner for alle mulige og umulige situasjoner, og vi bruker mye tid på å drille mannskapene på beredskapen. Jeg tør å se hvem som helst i øynene og si at ingen gjør så mye for å ta vare på ungene deres som det vi gjør, understreker Kyvåg videre.

- En arena for alle
I løpet av en hektisk uke har generalsekretæren fått sett ytterst lite av fotballen som spilles på de 62 Norway Cup-banene, men tilbakemeldingene har også der vært gode.

- Etter hva jeg har fått høre har kvaliteten bare blitt høyere og høyere og kampene blitt morsommere og morsommere. Men det er ikke det viktigste for meg, fordi dette er en massemønstring. Dette skal være en arena for alle, uansett ambisjonsnivå, sier Kyvåg.