Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

En «evighet» etter

Et sekund og 86 hundredeler er en evighet i utfor. Likevel kjørte Lasse Kjus - som ble nummer nr. 10 - et godt løp.

LAKE LOUISE (Dagbladet): Det var USAs dag da sesongens første verdenscuprenn i utfor gikk i går. Bode Miller var i en klasse for seg. Amerikaneren vant, hele 97 hundredeler foran andremann.

Lasse Kjus var nesten to sekunder etter, og var tydelig skuffet da han kjørte i mål.

-  Jeg følte at det gikk bra. Egentlig tror jeg at jeg fikk maksimalt ut av dette løpet, sier Lasse Kjus til Dagbladet.

Tapte på flatene

Problemet til Lasse Kjus var at han tapte sekunder på gliflatene, og da hjelper det lite at han kjører raskere enn konkurrentene i svingene.

-  Nå blir det en videokveld. Dette løpet må analyseres. Jeg tror ikke det er så mye som skal til, sier Lasse Kjus.

Kjuser'n gleder seg til Super-G-rennet i dag. Han vil ikke love noe i det hele tatt, men er helt klart innstilt på å vise at han kan bedre enn dagens 8. plass.

-  I Super-G er det mer svinger. Akkurat nå ser det ut til at det passer meg bedre, sier Lasse Kjus.

De andre norske hadde heller ingen stor dag. Verken Bjarne Solbakken eller Aksel Lund Svindal imponerte. Begge kjørte greit uten at de skremte noen av konkurrentene.

Langt fram for Kjetil

Kjetil André Aamodt, som gjorde comeback - 18 måneder etter beinbruddet, kjørte som han har gjort på trening, og var langt etter Bode Miller - hele 2,81 sekunder.

Lasse Kjus er rimelig sikker på at det er Bode Miller og ikke østerrikerne, med Hermann «The Herminator» Maier i spissen, som han må slå for å gå til topps denne sesongen.

Det var åpenbart store forskjeller fra skimerke til skimerke. Bode Miller, som overlegent vant, kjørte på Atomic. Skiene til nordmennene hadde tydelig ikke de samme gliegenskapene.

-  Jeg vet ikke hvorfor jeg tapte så mye på flatene. Kjøringen var grei, selv om det var noe problemer med slag underveis. Jeg følte at jeg var agressiv og traff ordentlig. Likevel er jeg en evighet etter, sier Lasse Kjus.

GRUNDIG SLÅTT: Lasse Kjus endte langt bak Bode Miller i sesongpremieren, men var likevel måtelig fornøyd.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media