Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En fæl dag

Daniel Hoelgaard var kvalm og svimmel.

DRØMMEN KNUST: Daniel Hoelgaard klarte aldri å sette sitt preg på U23-fellesstarten i VM. Det sørget dårlig næringsinntak for. FOTO: Terje Pedersen, NTB Scanpix
DRØMMEN KNUST: Daniel Hoelgaard klarte aldri å sette sitt preg på U23-fellesstarten i VM. Det sørget dårlig næringsinntak for. FOTO: Terje Pedersen, NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

RICHMOND (procycling.no): Allerede før den offisielle starten hadde gått, var det norske laget i trøbbel under U23-rittet.

Utøverne ble holdt igjen, ettersom Daniel Hoelgaard hadde punktert i nøytral sone.

Det var et dårlig omen — og verre skulle det bli.

- Utrolig skuffet Markus Hoelgaard røk girvaieren, og gikk ned i bakken på den avsluttende runden etter at Michael Carbel ble offer for såpeglatt brostein.

Der og da var det toget i ferd med å gå for det norske U23-laget, selv om Truls Engen Korsæth agerte som sheriff i front av hovedfeltet tidlig i rittet.

Det var Daniel Hoelgaard som skulle kjempe for medaljer i den norske drakten, men 22-åringen hadde selvsagt også problemer på en dårlig, norsk dag.

- Jeg er utrolig skuffet, sier Hoelgaard til procycling.no etter å ha rullet over mål.

- Jeg ble dritkvalm fra start, og slet med å spise. Det var bare blytungt.

Ga fra seg kapteinsrollen Gjesdalbuen fikk ikke i seg næring og kastet opp underveis. Han forsøkte å holde roen, men maten ville bare ikke ned.

På slutten ga han beskjed om at lagkameratene hadde fritt leide for å kjøre for egne sjanser.

- Dette var en fæl dag, rett og slett, oppsummerer han.

- Truls fikk en fri rolle mot slutten, da jeg ikke klarte å komme meg fram i feltet.

Hadde brukt opp superkreftene Engen Korsæth virket blytung på de siste to rundene etter en lang opptreden i frontlinjen.

Selv tempomonsteret fra Lillehammer kan gå tom, og det var åpenbart da Frankrike og Italia grep sjansen og angrep i de siste stigningene.

- Det var en ganske bra dag fysisk sett, men det var ingen stor dag resultatmessig, sier Engen Korsæth til procycling.no etter å ha blitt Norges beste på 39.-plass.

- Du så ikke veldig pigg ut opp brosteinsbakkene de siste to rundene?

- Det var veldig hardt. Det begynte å regne og. Det går litt sakte i bakkene når du ikke har så godt grep. Det var et tøft ritt
 
- Tøffere enn forventet Joker-syklisten hadde også en liten advarsel foran proffenes fellesstart søndag.

Han mener nemlig at løypa var tyngre enn ventet, og at mange svinger og akselereringer gjør den ekstra energikrevende.

- Det var en overraskende hard løype. Jeg hadde ikke trodd det skulle bli så store avstander mot slutten. Det blir spennende å se hva seniorene får til her. Alexander Kristoff er beinsterk, så for han kan det være en fordel. Men den var absolutt tøffere enn jeg hadde forventet, avslutter Engen Korsæth.

PS! Franske Kevin Landanois vant fellesstarten foran Simone Consonni (Italia) og Anthony Turgis (Frankrike).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!