- En fantastisk dag

Petter Solberg strålende fornøyd etter VM-seier.

VANT: Petter Solberg vant lørdag den sjuende runden i VM i rallycross i Canada. Det var nordmannens andre seier, og han økte dermed ledelsen sammenlagt. Bildet er fra VM-runden i Belgia i juli. Foto: Jørgen Steinli / NTB Scanpix
VANT: Petter Solberg vant lørdag den sjuende runden i VM i rallycross i Canada. Det var nordmannens andre seier, og han økte dermed ledelsen sammenlagt. Bildet er fra VM-runden i Belgia i juli. Foto: Jørgen Steinli / NTB ScanpixVis mer

En offensiv Petter Solberg kjørte fredag inn til sin annen seier i rallycross-VM. - En fantastisk dag, sa nordmannen etter triumfen i Canada.

Med seieren har Solberg fått en stor luke i sammenlagtkampen. Etter sju VM-runder leder han med 20 poeng på finske Toomas Heikkinen.

Solberg vant finalen i underkant av tre sekunder foran svenske Anton Marklund. Timur Timerzjanov kjørte inn til tredjeplassen.

- Den eneste som var gladere enn meg for denne seieren, var sønnen min Oliver. Jeg hadde en fantastisk dag med tre heatseirer av fire mulige, semifinale- og finaleseier. Jeg var sulten på en seier igjen etter nedturen da de bakre støtdemperne brakk mens jeg ledet finalen i Belgia sist, sa en glad Solberg til NTB.

- Også i dette løpet skjedde det mye bak kulissene, men jeg har verdens beste rallymekanikere som sørget for at vi likevel greide å vinne, la han til.

Vil oppfylle drømmen Solberg vant også den første runden i Portugal i mai. Nordmannen ble dermed den første til å vinne to VM-runder i rallycross. Inntil år har det bare vært arrangert EM i denne motorsportgrenen, og 2014 er det første året hvor det også arrangeres VM.

Det gjenstår fem runder av VM-sesongen. Neste stopp er Lohéac i Frankrike 6. og 7. september. Solberg leder supercarklassen med 155 poeng mot Heikkinens 135.

- Vi har fortsatt mye jobb å gjøre med bilen for at den skal holde toppnivå ut året. Det er fantastisk å lede VM med 20 poeng, men jeg har erfaring med at ting snur seg fort. Drømmen er å vinne VM og bli tidenes første vinner av to profesjonelle bilsporter. Vi skal kjempe hardt for at den drømmen skal gå i oppfyllelse, sier Solberg.

Petter Solberg vant i 2003 VM i rally, men i 2012 byttet han til rallycross.

Bakkerud-trøbbel Der Solberg fikk en tilnærmet perfekt dag bak rattet, hadde ikke Andreas Bakkerud marginene på sin side. Det ble stopp for Ford-føreren i semifinalen og ble nummer sju i Canada.

- Jeg føler at vi hadde toppfarten til å være med å kjempe om pallplasser, men de små marginene var absolutt ikke på vår side. Samtidig er det også det som gjør rallycrossporten så unik, så vi får børste av oss dette og ta nye tak i neste runde, sa Bakkerud.

22-åringen ble idømt for tjuvstart i semifinalen. Bakkerud måtte dermed to ganger i alternativsporet og ble nummer fire i sitt heat - akkurat ikke nok til å ta seg til finalen.

- Jeg er helt sikker på at det ikke var meg som tjuvstartet, og dommerne innrømte også etterpå at avgjørelsen var feil, sa Bakkerud.

Han ligger på fjerdeplass i sammendraget, 42 poeng bak Solberg.

(NTB)