Vinnermål: Rade Prica scorer for Rosenborg, og sørger for at de gir Molde og Strømsgodset konkurranse i gullstriden. Foto: NTB Scanpix
Vinnermål: Rade Prica scorer for Rosenborg, og sørger for at de gir Molde og Strømsgodset konkurranse i gullstriden. Foto: NTB ScanpixVis mer

- En fantastisk følelse

Rade Prica fikk revansje etter Leverkusen-missene.

SKIEN (Dagbladet): Odd Grenland — Rosenborg 0-1

Rosenborg hadde ingen stor kveld i Skien, men Rade Pricas ene mål holdt til seier mot Odd Grenland.

Det betyr at Rosenborg fortsatt selv kan avgjøre gullkampen.

- En fantastisk følelse. Jeg tror det kommer litt overraskende på keeperen at jeg skyter der, sier matchvinneren, som var svært kritisk til sitt eget sløseri mot Bayer Leverkusen torsdag.

Skrikende datter Etter det, spådde han en dårlig natts søvn. Det ble det. Og han ladet også opp til kampen mot Odd med dårlig nattesøvn.

- Jeg har en liten datter som skrek ganske mye i natt, forteller han smilende.

- Den (trepoengeren) er god å ha. Det er mange kamper som dette som kommer direkte etter at vi har spilt i Europa. Da må vi sørge for å levere varene, noe jeg synes vi gjorde, selv om vi kanskje burde avgjort i første omgang, sier Rosenborg-kaptein Mikael Dorsin etter kampen.

-Da hadde vi fem-seks klare sjanser. Vi gjorde det nok mer spennende enn det burde ha vært.
Stor Krogsgård-sjanse Førsteomgangen ble jevn og målløs. Rosenborg hadde flest muligheter, men Odd Grenland hadde den desidert største.

Snorre Krogsgård kommer neppe til å sove godt ette det som skjedde 33 minutter ut i omgangen. Totalt fikk han gå til værs inne i feltet på et innlegg, men headingen traff det eneste stedet det ikke skulle treffe — i fanget på Daniel Örlund.

På det tidspunktet hadde Rosenborg allerede hatt sin største sjanse. 24 minutter var spilt da John Chibuike fikk en nydelig stikker fra Tarik Elyounoussi. Men Chibuike fortsatte der RBK-spissene slapp i torsdagens Europa League-kamp mot Bayer Leverkusen.

Alene med Odd-keeper André Hansen gjorde han alt feil, og satte ballen utenfor stolpen.

Tarik Elyounoussi, Rade Prica og Jonas Svensson hadde også meget gode avslutningsmuligheter for RBK, mens Frode Johnsen satte RBK-keeper Örlund i vansker med en god heading tidlig i kampen.

Superredning av reserven På vei inn til pause fikk trønderne med seg budskapet om Moldes sene seiersmål mot Ulf Sandnes. Det betydde at bare seier ville være godt nok i gullkampen.

I pausen måtte Rosenborg bytte keeper. Og det tok ikke lang tid før Alexander Lund Hansen fikk vist at han ikke er noen dårlig reserve for Danaiel Örlund.

Seks minutter ut i omgangen hindret han Odd-ledelse med en vanvittig refleks, da Frode Johnsen fikk heade hardt og upresset mot mål etter en corner. Med både Mix Diskerud (skadet) og Steffen Iversen (syk) sittende hjemme i Trondheim, og med både Tore Reginiussen og Daniel Fredheim Holm sittende på benken med småskader, var det også begrenset hva RBK-trener Jan Jönsson hadde å kaste innpå fra sidelinja.

Prica-perle Og det var Odd Grenland som hadde grepet på kampen innledningsvis i andreomgangen. For som mot Leverkusen torsdag, ble RBK baktunge - og angriperne mye overlatt til seg selv.

Men Rosenborg kan man aldri avskrive i norsk sammenheng. Etter 71 minutter smalt plutselig ballen i tverrliggeren fra John Chibuikes fot.

I neste RBK-angrep, satt balen i nettet: Chibuike slapp en elegant stikker til Rade Prica, som kom på et perfekt løp - og traff like perfekt fra skrått hold.

Da Jan Jönsson ti minutter før full tid erstattet spissen Chibuike med forsvarskjempe Tore Reginiussen, sa det egentlig det meste om at Rosenborg så det som en stor nok utfordring å ta vare på ledelsen.

Kærkommen pause Det klarte de. Dermed er det bare to poeng opp til Molde, hvilket betyr at Rosenborg fortsatt kan avgjøre gullkampen uten hjelp av andre lag.

Nå venter en landslagspause i Tippeligaen. Den er i hvert fall kjærkommen for de av Jan Jönssons menn.