- En fantastisk følelse

Perfekt sesong for Alonso etter seier i Kina.

(Dagbladet.no): Med seier i Kina Grand Prix i natt, gjorde Fernando Alonso jubelsesongen komplett. Spanjolen var klar som verdensmester allerede etter den tredje siste runden, i Brasil, og med seieren i Kina vant også Renault konstruktørmesterskapet.

- Det er en fantastisk følelse. Jeg trodde ikke det var noe som kunne måle seg med følelsen jeg hadde da jeg ble individuell mester, men å se folkene våre juble, er minst like godt, sier Alonso.

- Takk

- Jeg er virkelig glad i dag, og har bare en ting å si til dem: Takk.

Alonso åpnet løpet i Kina i beste startspor, og var aldri skikkelig truet. Kimi Raikkonen ble nummer to. Finnen ble også nummer to i VM-sammendraget.

- Dette var ikke vår dag og andreplass var det beste vi kunne klare - noe som ikke var nok til å sikre konstruktørmesterskapet. Vi gjorde det vi kunne denne sesongen, men det var ikke nok. Gratulerer til Renault, men neste år prøver vi igjen, sier McLaren-føreren.

Tuktet Schumacher

Fernando Alonso (24) er med sin seier i år den yngste VM-vinneren noen gang. I tillegg ble han den første som har klart å tukte Michael Schumacher på 2000-tallet.

Tyske Schumacher ble nummer tre i sammendraget og laget hans, Ferrari, ble nummer tre i konstruktørmesterskapet.

DOBBEL JUBEL: Fernando Alonso ble individuell verdensmester, og Renault, med sjefen Flavio Briatore i spissen, vant konstruktørmesterskapet.