- En fantastisk god følelse

Se hvordan Viking tok årets første borteseier.

Sogndals fall i eliteserien fortsatte med 1-2-tap for Viking søndag. Indridi Sigurdsson ble matchvinner da sogningene tapte på Fosshaugane for første gang siden juni i fjor.

Etter en knallstart på sesongen ser det meste ut til å ha stoppet for Sogndal etter det pinlige 0-3-tapet for 3.-divisjonslaget Florø i NMs første runde. De to påfølgende eliteseriekampene har gitt null poeng og kun én scoring for hvittrøyene.

- Vi er ikke inne i noen verre periode enn noen andre lag. Det er knalltøffe kamper hele veien, hevdet Jonas Olsson overfor TV 2.

Mens vertene hadde et overtak i banespillet, var det Viking som fikk uttelling på sjansene søndag.

- Det var en grei kamp. Vikings keeper gjør noen gode redninger. Men vi kjører på hele veien, og jeg synes at vi over 90 minutter var verdt ett poeng, la svensken til.

Omdiskutert annullering Etter tolv minutter tråklet Valon Berisha seg igjennom på venstrekanten. Unggutten serverte André Danielsen, som enkelt satte inn 1-0 fra kort hold.

GLAD OG LETTET: Viking-manager Åge Hareide. 
Foto: Alf Vidar Snæland / NTB Scanpix
GLAD OG LETTET: Viking-manager Åge Hareide. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB Scanpix Vis mer

Viking-forsvaret hadde grei kontroll på Sogndals angripere utover i kampen, og det ble produsert få store sjanser på Fosshaugane. Like før pause ville vertene ha mål, men dommer Kjetil Sælen var ikke enig. Etter klabb og babb i Viking-feltet, satte Malick Mane ballen i mål, men Sælen annullerte scoringen for en hendelse like i forkant.

Trener Olsson raste mot avgjørelsen, men ble ikke hørt.

- Det er ingen som hadde protestert om det hadde blitt mål. Det var min følelse der og da, men jeg må se situasjonen om igjen, sa han.

Fornøyd Hareide Olsson fikk se Sogndal slite ytterligere med å bryte gjennom gjestenes forsvar etter hvilen. Og da vertene jaget utligning, avgjorde Sigurdsson for Viking. Midtstopperen stanget inn en corner fra Vidar Nisja etter 80 minutter.

- Dette ga en fantastisk god følelse. Vi får med oss tre viktige poeng, og jeg håper at dette var starten på noe godt, sa Viking-trener Åge Hareide.

Et lite Sogndal-håp ble tent da Hannu Patronen headet inn 1-2 på en corner i tilleggstiden, men flere scoringer ble det ikke. Dermed står også vertene med tolv poeng på åtte kamper og er nummer sju i eliteserien. Viking følger poenget bak på 10.-plass.

ETTERLENGTET TREPOENGER: En fornøyd Viking-gjeng takker supporterene som hadde tatt turen til Fosshaugane Campus, og som fikk se Viking slå Sogndal 2-1. 
Foto: Alf Vidar Snæland / NTB Scanpix
ETTERLENGTET TREPOENGER: En fornøyd Viking-gjeng takker supporterene som hadde tatt turen til Fosshaugane Campus, og som fikk se Viking slå Sogndal 2-1. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB Scanpix Vis mer

- Guttene gjorde en god jobb i dag, men vi vant for lite. Vi må lære å sette ballen i mål, så får vi en klarere seier, mente Hareide.

(NTB)