- En fantastisk gruppe

Grönhagen storfornøyd med den nye serielederen.

FREDRIKSTAD (Dagbladet.no): Fredrikstad - Lillestrøm 4 - 0 (4 -0)

Oppgjøret mellom Fredrikstad og Lillestrøm ble en real oppvisning mellom topp og bunn. For topplaget Fredrikstad rullet over bunnlaget Lillestrøm fra første sekund.

- Vi har en fantastisk gruppe her og samholdet er veldig godt, sier Anders Grönhagen etter kampen.

- Vi får den viktige starten og da må LSK sende opp laget og i bakrommet har vi både Tarik og Gardar som løper og det gikk jo bra.

- Vi spiller veldig bra og får med kantene oppover så hvis vi kan holde oss skadefri og spille sånn som dette så ofte som mulig har vi en god sjans, sier Grönhagen som ikke vil spekulere noe mer på gullsjansene.

Tidlig ledelse 

Fredrikstad tok initiativet med en gang og kampen hadde så vidt begynt når islandske Gardar Johansson jaget mot et sovende LSK-forsvar.

Kraftspissen har blitt stående litt i skyggen av hans spisskollega Elyounoussi, men 7 mål på 13 kamper er ikke annet en imponerende.

FESTFOTBALL: Fredrikstad scoret to tidlige mål mot Lillestrøm. Derfra og inn var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Foto: Linn Cathrin Olsen/Scanpix
FESTFOTBALL: Fredrikstad scoret to tidlige mål mot Lillestrøm. Derfra og inn var det bare et spørsmål om hvor stor seieren skulle bli. Foto: Linn Cathrin Olsen/Scanpix Vis mer

- Jo, ting har gått veldig bra i det siste, det begynte litt sakte men nå går det bra, sier Johansson til Dagbladet.no

Sovende forsvar 

Vidar Riseth og Lars Ivar Moldskred ventet begge på hverandre og mens de ventet kom Gardar Johansson lurende bak og tuppet den bak Moldskred og i mål.

- Den går over meg og keeper roper og da er det en regel som sier at jeg ikke skal ta den, men jeg burde jo gjort det, sier Riseth som tar på seg det første målet.

- Ja, det er min skyld, jeg har en dårlig dag, sier Riseth som får støtte av Erland Johnsen.

- Det blir litt mange personlige feil, sier Johnsen som nekter å legge skyld på enkeltspillere.

Praktmål 

Tarik Elyonoussi har fått mye oppmerksomhet den siste uken. Det unge stjerneskuddet har flere proff-tilbud å velge mellom hvor blant annet Le Mans og Heerenveen sikler etter Fredrikstads gullgutt.

- En fantastisk gruppe

Og han senket ikke akkurat markedsverdien i første omgang.

For 5 minutter etter Johanssons åpningsmål så følte Elyonoussi at det var hans tur til å vise seg frem.

Unggutten lurte en LSK-forsvarer og skjærte innover og fra kanten av fem-meteren lurte Tarik ballen opp i nettaket bak en utspilt Moldskred.

- Jeg skulle slå den ut, men det var bare LSK-folk der så jeg tok sjansen og det gikk jo greit det da, sier Tarik etter kampen.

Abgar Barsom ville ikke være noe dårligere og etter en halvtime spilt satte vingen ballen i motsatt hjørne for Moldskred og mørkt ble helsvart for et nedbrutt og demotivert LSK-lag.

Johansson satte sitt andre for kvelden når han ble spilt gjennom minutter før pause. Islendingen var iskald og ventet til Moldskred kom rusende for så å chippe ballen over keeper og i mål.

Et nedbrutt LSK-lag gikk til pause med fire mål i sekken.

- De hadde fire sjanser og scoret på de. Da blir det vanskelig å komme utpå igjen, sier Erland Johnsen etter kampen.

Transportetappe 

Lillestrøm fikk ikke til mye i andre omgang og Fredrikstad fortsatte maktdemonstrasjonen.

Elyonoussi, Johansson og innbytter Andreas Tegström kunne tegnet seg på måltavlen, men stolpen, LSK-forsvarere og keeper Lars Ivar Moldskred sto i veien for østfoldingen, islendingen og svensken.

Spesielt Elyonoussi hadde noen gigantiske muligheter på overtid, men satte en utenfor og en midt på keeper.

- Uff, det var dårlig av meg det, sier han og rister på hodet etter kampen.

Resultatet til full tid ble dermed 4-0, men det kunne vært mer hvis effektiviteten fra første omgang hadde fortsatt i andre.

FFK topper nå tabellen foran Stabæk som spilte uavgjort mot Viking på Nadderud.