- En fantastisk seier

- En skikkelig nervepirrende avslutning, sa Petter Solberg til NTB etter karrierens sjuende VM-seier. Nå står tittelkampen mellom ham, Sebastien Loeb og Markko Märtin.

Petter Solberg vant Rally Akropolis. Han kjørte fornuftig siste dag og seiret 18,4 sekunder foran VM-leder Sebastien Loeb. Sammenlagt tok Subaru-stjernen et digert jafs innpå Loeb, som bare har fem poengs ledelse. Fire poeng bak Solberg jakter Märtin. De øvrige VM-førerne er kjørt av lasset.

- Herlig! En fantastisk seier, jublet Solberg etter målgang.

Den regjerende verdensmesteren tok føringen tidlig fredag morgen og klamret seg fast i toppen til siste slutt. Ni fartsprøveseirer av 22 mulige kronet han triumfen med. Og det kunne blitt flere om det hadde vist seg nødvendig.

- Det var ingen ting å gjøre med Petter. I stedet fikk jeg en tøff kamp mot Harri (Rovanperä) over to dager, og heldigvis var det jeg som vant den, sa Sebastien Loeb.

Kostbar tidsstraff

Solberg vant fem fartsprøver på rad fredag, fulgte opp med tre nye i går og kjørte klart raskest. På det meste hadde nordmannen en ledelse på halvannet minutt.

Men bremsesvikt på en fartsprøve i går og en streng tidsstraff (30 sekunder) for manglende skvettlapper, kostet ham til sammen et minutt. Dermed var ledelsen på under halvminuttet før siste dagsetappe.

Også i dag ga Solberg gass i sin Subaru, og han holdt avstanden til Peugeot-føreren Harri Rovanperä, som lå på 2. plass foran den siste dagsetappen. Men franske Loeb tråkket på for avansement i sin CitroYn, vant fire av seks fartsprøver den siste dagen og halverte Solbergs forsprang.

Motsto fristelsen

Solberg vant dagens annen fartsprøve men motsto ellers fristelsen til å være med på Loebs hardkjør. Med fornuftig kjøring var hans seier aldri truet.

- Målet har vært å fullføre hvert løp, og det ser jo ut til å være en taktikk som fungerer, mener Petter Solberg.

De tre som kjempet i teten var i en klasse for seg på alle de seks avsluttende fartsprøvene. Solberg hadde plasseringene 2-1-3-2-3-3 og lot ikke Loeb slå seg med mer enn 6,4 sekunder på noen av prøvene.

Til sist vant Solberg 18,4 sekunder foran Loeb og 28,2 foran Rovanperä.

De to neste på VM-lista måtte bryte i Hellas. Markko Märtin forsvant ut av rallyet da han krasjet på tredje fartsprøve fredag, og han er nå fire poeng bak Solberg. Marcus Grönholm innledet rallyet bra, men kjørte på en stein i går og måtte også bryte. Finnen er på 4. plass i VM, hele 14 poeng bak Solberg.

Neste VM-runde finner sted i Tyrkia om to uker.

(NTB)