Casper Ruud ute av ATP-turneringa i Monte Carlo

- En fantastisk spiller

Casper Ruud (22) måtte se seg slått etter å ha møtt nok en topp 10-spiller. Motstanderen brukte intervjuet etter kampen til å skryte av nordmannen.

SOLID: Casper Ruud spilte solid tennis mot Andrey Rublev, men måtte se seg slått til slutt. Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias
SOLID: Casper Ruud spilte solid tennis mot Andrey Rublev, men måtte se seg slått til slutt. Foto: AP Photo/Jean-Francois Badias Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Andrej Rublev - Casper Ruud 6-3, 7-5

Det ble som ventet svært tøft for Casper Ruud i semifinalen i ATP-turneringa i Monte Carlo. Nordmannen kjempet tappert, men tapte kampen 2-0 og er ute av turneringen.

Ruud som er ranket som nummer 27 på ATP-rankinga, møtte en svært skjerpet Andrej Rublev, som på fredag slo ut gruskongen Rafael Nadal i kvartfinalen.

Ruud måtte også se seg slått av Nadals overmann og ekspertene tror Ruud er misfornøyd med sin egen kamp.

- Han er nok ikke fornøyd med denne kampen. Han slår 25 upressede feil, sa Casper Ruuds analysesjef Øivind Sørvald i Eurosport-studio etter kampen.

Ruuds motstander Rublev, skrøt likevel av nordmannen etter kampen.

- Casper er en fantastisk spiller og særlig på grus. Jeg måtte heve kvaliteten på spillet mitt for å slå han. Jeg måtte øke tempoet og spille hardere. Etter hvert traff jeg bra, og han begynte å bomme mer. Det ble avgjørende, sa en fornøyd Rublev til arrangøren etter kampen.

Dårlig start

Russeren som er ranka som nummer åtte åpnet kampen best. I sitt første servegame så han ikke ut til å ha store problemer med å holde serven.

- Glimrende. Han får lov til å hamre med forehanden sin, sa Eurosports kommentator i det Snarøya-gutten servet hjem sitt første servegame.

FULL JUBEL: Andrey Rublev jubler for et viktig poeng. Foto: REUTERS/Eric Gaillard
FULL JUBEL: Andrey Rublev jubler for et viktig poeng. Foto: REUTERS/Eric Gaillard Vis mer

I det tredje gamet fikk Ruud tre muligheter til å bryte serven til russeren. Med et blankt game, brøt nordmannen enkelt, men med et par enkle feil fra Ruud, kunne Rublev slå tilbake i det påfølgende settet.

Selv om Rublev åpnet matchen litt svakt, skulle han imidlertid slå knallhardt tilbake. Russeren vant det første settet 6-3.

Slo tilbake

Russeren virket å ha kommet inn i en god rytme. Rublev tok kommandoen i det andre settet, og vant de to første gamene.

Så slo Ruud tilbake, og vant de tre påfølgende gamene og tok ledelsen 3-2 i det andre settet.

- Nå er det match igjen, sa kommentator Sverre Krogh Sundbø.

Ruud fortsatte storspillet og brøt serven til Rublev nok en gang. Nordmannen ledet dermed 4-2. Så leverte Ruud det han selv kalte et forferdelig dårlig game, Rublev reduserte og kampen snudde.

Etter gamet fant kameraet nordmannen og man kunne høre Ruud snakke til seg.

- Et ekstremt, ekstremt dårlig game, sa en veldig skuffet Ruud.

På pressekonferansen etter kampen forklarte Ruud utbruddet.

- Det er en stor match for begge, og man vil gjerne prestere sitt beste. Når du har en ledelse og gir bort billige poeng, så er det frustrerende, sa Ruud og fortsatte:

- Akkurat fra 4-2 til 4-3 var jeg ikke fornøyd. Det var en for dårlig prestasjon av meg, og da var det frustrasjon som kom ut, forklarte nordmannen.

- For god

Etter ti games så sto det 5-5. Det neste gamet ble derfor veldig viktig og der visste Rublev klasse. Russeren vant gamet enkelt og kunne dermed serve for seieren i kampen.

- Det er rett og slett for godt spill det der, utbrøt kommentator Sundbø.

Russeren vant også det siste gamet overlegent og er dermed klar for finale i ATP-turneringen i Monte Carlo. Der møter han greske Stefanos Tsitsipas.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer