Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En fantastisk start

Suverene Spania utklasset Ukraina.

(Dagbladet.no:) Spania - Ukraina 4-0. Så langt i mesterskapet har flere av favorittene gjennomført sine første kamper uten å imponere stort.

Brasil vant i går kveld, uten å briljere. England vant 1-0 etter et selvmål, og skapte fint lite ellers i kampen. Frankrike spilte skuffende 0-0 mot Sveits.

Et lag som ikke har blitt nevnt som mesterskapsfavoritt er Spania, for de mislykkes som regel i VM. De har vært i semifinalen bare én gang, og det er så lenge siden som i 1950.

Kjørte over Ukraina

Men mot Ukraina i ettermiddag spilte Spania rett og slett fantastisk fotball.

- Dette er en fantastisk start. To mål og tre poeng etter en god kamp, sier tomålsscorer David Villa ifølge nyhetsbyrået AP.

De tok tidlig ledelsen, og fortsatte å kjøre over Ukraina. Etter pause scoret de igjen, og de fortsatte å spille angrepsfotball - selv om tempoet da ble litt lavere.

- I starten trodde jeg det skulle bli vanskelig, men da vi fikk det andre målet skjønte jeg at det ville bli lettere, sier landslagssjef Luis Aragones.

SPANSK MAKTDEMONSTRASJON: Nesten alle de spanske spillerne spilte en meget god kamp. Da blir det fort 4-0. Foto: EPA
SPANSK MAKTDEMONSTRASJON: Nesten alle de spanske spillerne spilte en meget god kamp. Da blir det fort 4-0. Foto: EPA Vis mer

Og i stedet for at Ukraina skulle få et trøstemål mot slutten, fordi spanjolene slappet av - banket like godt inn 4-0-målet.Ukraina har blitt utpekt som en liten outsider i dette mesterskapet. Ikke nødvendigvis som et lag som kan vinne VM, men laget som først kvalifiserte seg fra Europa-kvaliken er spådd en oppløftende turnering.

I dag viste de ikke noe som kan forsvare en slik spådom.

- Det er smertefullt å tape 4-0. Jeg har aldri tapt så mye før. Spillerne viste ingen respekt for beskjedene fra trenerne. Tidvis spilte vi som det dårligste laget i Europa, sier Ukraina-sjef Oleg Blokhin til AP.

Tre dødballmål

Spanjolene koblet et grep om kampen i varmen i Leipzig fra start. Sergio Ramos var svært aktiv fra sin hørebackposisjon, spissene David Villa og Fernando Torres var en konstant trussel.

Men det var midtbanespiller Xavi Alonso som sendte rødtrøyene i ledelsen, da han headet en corner i buret etter 13 minutter.

Dette var hans første mål på 27 landskamper.

Bare fire minutter etterpå lå enda en ball i nettet.

- En fantastisk start

David Villa klarte ikke skru et frispark over muren, men hva gjør vel det når ballen traff et Ukraina-hode og dermed satte keeper ut av spill.

Tvilsom straffe

Spania fortsatte å kjøre over Ukraina etter dette, og hadde full kontroll på Zentralstadion. De få gangene ukrainerne maktet å gjøre noe offensivt skjedde det på høyresida, og det var veldig forutsigbart.

Andriy Shevchenko var svært usynlig, men han ble avblåst for en hårfin offside tidlig i kampen. Det samme ble spisspartner Andriy Voronin - og han lå neppe på feil side.

Like etter pause skjedde noe som kommer til å bli diskutert en stund.

Fernando Torres ble spilt gjennom, og stormet mot mål side om side med Vladyslav Vashchyuk. Torres skjøt samtidig som han falt i feltet, men keeper reddet.

Dommeren mente han ble felt av Vashchyuk, dømte straffe og viste ut ukraineren.

David Villa scoret på straffen og ble tomålsscorer.

Raul kom inn

Spania fortsatte å spille bra etter dette. De var solide bakover, og spilte tålmodig og fornuftig framover.

Raul kom inn for tomålsscorer Villa, og han ville også være med på leken. Han viste ved flere anledninger at han kunne forsvart en plass i startelleveren, men du kan heller ikke arrestere landslagssjef Luis Aragones for spissvalget.

Ni minutter før slutt scoret nemlig Fernando Torres, etter et fantastisk raid av midtstopper Carles Puyol.

Dette er VMs så langt største seier.

Bra da at det var Spania som sto for den, etter en strålende kamp.

Debatt

Er Spania gode nok til å vinne verdensmesterskapet?

VELDIG TVILSOM: Fernando Torres ble holdt litt i shortsen utenfor straffefeltet, men falt først i skuddøyeblikket. Strengt å dømme straffe og utvisning.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling