BESTE PREMIEN: Thor Hushovd sammen med datter Isabel etter målgang i Sørlandsparken GP. Hushovd kom på 3. plass, Philippe Gilbert vant foran Fabin Cancellara. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
BESTE PREMIEN: Thor Hushovd sammen med datter Isabel etter målgang i Sørlandsparken GP. Hushovd kom på 3. plass, Philippe Gilbert vant foran Fabin Cancellara. Foto: Sondre Steen Holvik / DagbladetVis mer

- En får ikke bedre premie enn det her

Hushovd kom på 3. plass på «hjemmebane», men gledet seg over dattera.

SØRLANDSPARKEN (Dagbladet): Philippe Gilbert vant kriteriumsrittet like utenfor Kristiansand. Fabian Cancellara kom like etter belgieren, men det var mann nummer tre som fikk størst applaus av de nesten 50 000 fremmøtte.

Thor Hushovd showet nemlig på «hjemmebane», og selv om det bare ble med en 3. plass var 33-åringen strålende fornøyd etter rittet.

- Det var ekstremt mye folk, og en utrolig stemning. Da blir det gøy, sier Hushovd til Dagbladet etter rittet.

Han hadde lyst på seieren, men klarte ikke henge på da Gilbert og Cancellara satte opp farten. Han tok selv initativ til brudd da det gjensto tre runder, men ble hentet inn av Gilbert og Cancellara like før den siste runden.

- Det er klart jeg har lyst på seieren, men det har jo alle andre i feltet også. Jeg angrep, ble kanskje litt overivrig og da Cancellara og Gilbert angriep ble det vanskelig å henge på, sa Hushovd.

- Kan ikke få bedre premie Han strålte etter løpet. I pressesonen sto nemlig dattera Isabell (2) og ventet.

- Dette er den virkelige premien, ikke sant? spurte en reporter.

- Ja, en kan ikke få bedre premie enn det her, smilte Hushovd og så på dattera.

Hushovd var involvert i et uhell omtrent halvveis i rittet.

- Det var en innlagt spurt der som jeg og flere andre hadde veldig lyst på. Vi satsa litt for mye i svingen, og en var uheldig og vrengte hjulet. Jeg kjørte over hjulet og tok en liten salto, sa Hushovd til Dagbladet.

Heldigvis slapp verdensmesteren unna uten en skramme.

Stolt av å ta de med til Norge Som allerede nevnt hadde oppimot 50 000 mennesker møtt opp for å se flere av verdens største sykkelstjerner.

I tillegg til Hushovd og Edvald Boasson Hagen hadde arrangøren fått med Fabian Cancellara, Alessandor Petacchi og Philippe Gilbert. Også Matti Breschel, Kurt Asle Arvesen og Theo Bos deltok på sykkelfesten i Kristiansand.

- Det var en utrolig atmosfære. Publikum var veldig nær, og de lagde masse lyd. Det var en bra opplevelse, skrøt Philippe Gilbert etter rittet.

Også Edvald Boasson Hagen koste seg i kveldssola på Sørlandet selv om han ikke klarte å henge med mot slutten. Til det var bena for slitne etter Tour de France.

- Det var veldig gøy, selv om det var veldig hardt. En skikkelig folkefest, sa Boasson Hagen til Dagbladet.

- Du prøvde likevel å gå i et brudd selv om du var så sliten?

- Ja, jeg gjorde det, og det var utrolig tungt, sukka han.