En festhelg på byen

Stort bedre TV-trøkk enn det Marit Bjørgen, Tor Arne Hetland og resten av de norske sprinterne leverer om dagen, får du ikke. Langrenn er tilbake fra skauen for godt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

HUSKER DU

den amerikanske reporteren fra Lillehammer-OL i 1994 som lurte på hva langrennsløperne egentlig gjorde i de timene de var borte fra stadion? Sammen med tusenvis av festkledte nordmenn så han løper etter løper gå ut fra startarenaen på Stampesletta, og ble han der i solskinnet og tjue minus og ventet. Og ventet:

- Løperne ble borte. De forsvant alle sammen. Kanskje gikk de til Sverige, rapporterte han til sitt amerikanske sportspublikum som ikke forsto at langrenn var nettopp det å være borte en lang stund; ja, helst så lenge at kjennerne ute i skogen fikk flyttet seg litt slik at den nasjonale opplevelsen av løpere og snø varte minst som en middels søndagstur.

For på stadion sto jo bare likevel de som ikke skjønte sportens egentlige glede.

DET ER

bare litt mer enn ti år siden vi viste verden langrenn på norsk, men det er ingen grunn til å innbille oss at det ble varige minner:

 Langrenn har vært for oss sære.

Desto mer imponerende er den kjappe utviklingen av sporten. Siden Lillehammer har de lengste distansene fått fellesstart slik at det er mulig å holde kontroll på feltet selv for en tilfeldig amerikaner, de fleste løpene er flyttet inn mot stadion og de aller største opplevelsene plassert midt i gata.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer