Oslo. Ullevaal stadion. Pressekonferanse. Langrenn. Langrennsløper Therese Johaug har testet positivt pa$ stoffet clostebol etter bruk av kremen Trofodermin pa$ en solforbrent leppe. I Livigno tok landslagslege Fredrik S. Bendiksen ut to kremer for sårbehandling på et italiensk apotek. En av de to kremene var av typen Trofodermin. Denne kremen ga Bendiksen til Johaug om kvelden den 4. september 2016. Foto Stein J Bjørge  
Oslo. Ullevaal stadion. Pressekonferanse. Langrenn. Langrennsløper Therese Johaug har testet positivt pa$ stoffet clostebol etter bruk av kremen Trofodermin pa$ en solforbrent leppe. I Livigno tok landslagslege Fredrik S. Bendiksen ut to kremer for sårbehandling på et italiensk apotek. En av de to kremene var av typen Trofodermin. Denne kremen ga Bendiksen til Johaug om kvelden den 4. september 2016. Foto Stein J Bjørge  Vis mer

Therese Johaug-saken:

En fikk råd av mora, en annen skyldte på fysioterapeuten

30 idrettsutøvere har blitt tatt med stoffet Clostebol. De aller fleste har fått knallharde straffer.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

30 personer - 27 menn og tre kvinner. Det er antall idrettsutøvere som har blitt dopingtatt med det anabole steroidet clostebol siden 1999 - det samme stoffet som Therese Johaug fikk i seg under en landslagssamling i Livorno i september (se hele oversikten i faktaboks nederst i saken).

Det dreier seg om mange forskjellige sporter: Friidrett, fotball, vektløfting, vannpolo, bueskyting, volleyball, baseball, kjelkehockey, boksing og sykling. Det er ingen langrennsløpere på lista.

Straffeutmålingen har variert veldig, alt fra suspensjon i 29 dager helt opp til fire års utestengelse. Det er kun tre tilfeller som har endt med mindre enn ett års utestengelse, noe som viser at det er alvorlig å bli tatt med dette stoffet i kroppen.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Fornyes automatisk til ordinær pris etter gratisperioden (99 kr/mnd).
  • Alle abonnement fornyes automatisk når perioden utløper, men det er ingen bindingstid.
  • Du kan si det opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn