En fin dag på fjellet

Sjekk ut Jon sin dag ved Hodlekvetrekket!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Søndag morgen... Var 6 timer i bakken i går, og det kjennes.

Det ringer på døra mi... Skal du værra me på topptur eller? Ute er det knallblå himmel med en liten bomullssky, jeg tenker meg om i ett og et halvt sekund før jeg sier selvfølgelig!

Bilturen tar et kvarter, og vi er ved Hodlekvetrekket. Vi tar trekket opp og begynner turen på ca. 600 m.o.h.

Turen går i opptråkket skiløype et stykke, med brettet i sekken, og sjokolade i lomma. Telemarkere med feller jogger glatt forbi oss, og mumler noe om at vi ødelegger sporet. Det er et blodslit, men bakkene foran oss lover pudder til den store gullmedaljen. Etter en god pause halveis, bestemmer vi oss for å gå ut av løypa, og heller fortsette rett opp fjellsiden.

Nedover suser telemarkerne i samme spor som de gikk opp. At de gidder.

Etter vel tre timer er vi toppen, 1397 meter over Sognefjorden. Utsikten er helt fantastisk!!! Litt skyer har begynt å samle seg noen hundre meter under oss, så vi tar turen ned før de kommer til våre høyder. Lange bratte sider med 70-80 cm herlig ubrukt puddersnø, her har ingen vært siden i fjor, det er helt sikkert.

Ned bratte renner og elvefar, og etter ca. 25 minutter er vi nede i en preparert skiløype der familiene er på vei opp. Etter litt gåing er vi tilbake ved bunnen av trekket, og der møter vi noen som har kjørt hele dagen i bakken.

- Altfor hardt i dag...

- Ikke hos oss svarer vi, og smiler. For vi har kjørt årets beste pudder.

Dette er livet.

Hilsen Jon.

Her kan du se Jon sine bilder fra turen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer