VANT I 1995: Stig Inge Bjørnebye var med da Liverpool vant 2-1 mot Bolton i ligacupfinalen i 1995. Foto: Ian Hodgson/REUTERS
VANT I 1995: Stig Inge Bjørnebye var med da Liverpool vant 2-1 mot Bolton i ligacupfinalen i 1995. Foto: Ian Hodgson/REUTERSVis mer

- En finale som betyr mest for fansen

Bjørnebye var med sist Liverpool vant på Wembley.

• Kjøp kampbillett: Se kampen i Carling Cup-studio søndag fra kl. 16.30.

(Dagbladet): Liverpool har ikke vunnet et trofé siden seieren i FA-cupen mot West Ham i 2006.

I ettermiddag kan seks års ventetid være over når Cardiff og Liverpool møtes på Wembley.

Liverpool har faktisk ikke vunnet en finale på den engelske landslagsarenaen siden 1995. I mellomtida har de derimot vunnet FA-cupen i 2001 og 2006, og ligacupen i 2001 og 2003, men alle fire finalene ble spilt på Millennium Stadium i Cardiff.

- Et stangskudd Forrige gang Liverpool vant en finale på Wembley var mot Bolton i ligacupfinalen i 1995. Da spilte Stig Inge Bjørnebye for de røde.

- Det var en morsom opplevelse og en fin ting å ta med seg videre. Jeg husker ikke så mye fra selve kampen. Bortsett fra at jeg hadde et stangskudd og at vi vant 2-1, sier Stig Inge Bjørnebye til Dagbladet.

Steve Mcmanaman scoret begge målene til Liverpool, mens Alan Thompson scoret for Bolton.

- Hva betyr dagens finale for klubben?

- Selve finalen betyr i utgangspunktet ikke så mye for premieskapet. Det er nok en finale som betyr mest for fansen.  I påvente av ligagull er dette bare en god erstatning, men det føles helt sikkert godt å endelig vinne en finale, sier Bjørnebye.

- Ventet for lenge Formann i Liverpool F.C. Supporters' Club Scandinavian Branch er på plass i London for å se finalen.

JAKTER SEIER: Liverpools Luis Suarez, Andy Carroll og Dirk Kuyt. Foto: AP Photo/Tim Hales
JAKTER SEIER: Liverpools Luis Suarez, Andy Carroll og Dirk Kuyt. Foto: AP Photo/Tim Hales Vis mer

Pål Christian Møller håper Liverpool presterer selv om de er store favoritter.

- Det er alltid gøy med finaler. Liverpool er store favoritter, og jeg er alltid spent foran slike kamper. Cardiff gir alt, og det blir helt sikkert en tett kamp, sier Møller til Dagbladet.

- Viktig for klubben og fansen Han mener ventetida på et nytt trofé har vært altfor lang.

 - Vi vant mye på starten av 2000-tallet og ventetida må snart ta slutt. Klubben har en annen type spillere nå, og bortsett fra Reina, Gerrard og Carragher er det ingen som har vunnet noe med klubben, sier Møller.

- Det er mange nordmenn som er i England for å se kampen. Jeg håper på fantastisk stemning. For fansen er det størst å vinne serien, men alle finaler er viktig for klubben og fansen, sier Møller.

PS: Da Liverpool vant ligacupen i 1995 stilte de med disse elleve: David James - Phil Babb, Rob Jones, John Scales, Neil Ruddock, Stig Inge Bjørnebye - John Barnes, Steve Mcmanaman, Jamie Redknapp - Ian Rush, Robbie Fowler.

VANT I 2006: Liverpools Steven Gerrard og manager Rafael Benitez etter seieren i FA-cupen 13. mai 2006. Foto: REUTERS/Eddie Keogh
VANT I 2006: Liverpools Steven Gerrard og manager Rafael Benitez etter seieren i FA-cupen 13. mai 2006. Foto: REUTERS/Eddie Keogh Vis mer