En Flo-halvtime ikke nok

LONDON (Dagbladet): Semifinale cupvinnercupen, 1. kamp, Vicenza- Chelsea 1- 0. Tore Andrè Flo fikk spille 31 minutter. Han var ikke farlig før i de ti siste. Først da fikk han forlate flankeplassen Vialli ga ham.

Det er for drøyt å kalle det «misbruk». Men å spille med Tore Andrè Flo på laget, og ikke bruke ham som spiss, er i beste fall råflott.

I alle fall i en kamp der Chelsea skreik etter luftstyrke i Vicenzas felt.

Men Vialli ville verken erstatte seg sjøl eller spissmakker Gianfranco Zola med Flo, og dermed endte han på høyreflanken.

Først ti minutter før slutt fikk han trekke inn der han er best - og farligst - i midten.

Men i en fase av kampen der Chelsea var like opptatt av å forsvare 0- 1 som å jage bortemål, ble det ikke all verden av avslutningsmuligheter.

Et volleyskudd 30 sekunder ut i overtida kunne blitt til noe, hadde det truffet mål. Men Flo var hardt presset, og skuddet gikk godt over.

Ingen stor forestilling av Chelsea dette. Laget skapte minimalt med målsjanser, og kan egentlig takke lykkegudinnen og keeper Ed de Goey for at utgangspunktet foran returen i London om 14 dager ble såpass bra.

  • Lamberto Zauli scoret Vicenzas seiersmål etter et kvarter.

KJEMPET: 31 minutter - tjue av dem på høyreflanken - var ikke nok til at Tore André Flo kunne uttrette mirakler mot Vicenza i går.