- En flokk tullinger

Sportsanker Davy Wathne i TV2 og avgått Brann-trener Teitur Thordarson hamret løs med en sviende, men morsom kritikk av tilstandene i Brann under et pressemøte i Bergen i går kveld.

BERGEN (Dagbladet): - Dere er en flokk med tullinger som tenker panisk og kortsiktig hele tida. I denne byen har vi omtrent like mange innbyggere som Island, men vi har ikke fostret en stabil landslagsspiller siden Helge Karlsen. Hvorfor får vi ikke en Kniksen igjen? tordnet Davy Wathne på møtet i regi av presseklubben i Bergen.

Han hadde svarene selv: - Det er ingen som har vært i ledelsen i Brann som har vurdert klubben som noe større enn seg selv. Dere har vært der for å mele deres egen kake i en eller annen butikk i byen. Det finnes ikke en helt som jobber selvutslettende og lojalt for Brann. Nei, dere har skjulte motiver, forklarte Wathne.

Teitur Thordarson hadde også en forklaring på at klubben ikke har oppnådd et seriemesterskap siden 1963.

Elektrisk stemning

- Når resultatene på banen uteblir og vi får kritiske oppslag i pressen, blir stemningen helt elektrisk på stadion. Da begynner folk å baksnakke hverandre, skyte hverandre i ryggen og lete etter en annen båt å seile videre med. Problemene starter alltid innenfra før de havner i pressen. Det denne klubben trenger er kontinuitet, ikke raske og enkle løsninger, sa Thordarson. Som gikk fra Brann til Lyn etter sesongen. Ikke helt uten grunn.

- Helt maktesløse

Styreleder Ivar Hanestad i Brann ASA slo tidlig i debatten fast at Davy Wathne for lengst har mistet injurierende kraft.

- Davy Wathne, Ivar Hoff og den øvrige pressen gjør oss helt maktesløse når dere går til personangrep, tar mannen i stedet for ballen.

- Tidvis blir det sårende for oss. Av en eller annen grunn blir vi hver eneste dag pepret fulle om at vi er idioter. Vi har seks- sju mediebedrifter som er på en hensynsløs jakt etter oppslag fra tidlig morgen til seint på kveld. Vi er bare mennesker. Det er klart vi blir påvirket.

- Godt stoff

- Vi får ikke til noen ting i denne byen. Vi har udugelige politikere, dårlige skuespillere og et håpløst næringsliv. Men, klubben er godt stoff i Bergen. Og ikke bare her. Brann opptar hele Norge. På Raufoss og i Halden ler folk. Det er godt stoff. Dere er noen tullinger i klubben, men vi elsker dere for det. Tenk at den mest sette tv-kampen i fjor var kampen mellom Brann og Sandefjord. Da Brann med stort hell fikk spille mot Liverpool i europacupen for noen år siden, var det 1,3 millioner mennesker som så kampen på TV. Da må ledere og overbetalte spillere tåle å få på ræven innimellom, sa Davy Wathne.

- Det er sant. Ikke noe annet sted i verden kan man feire en 2. plass som det folket i Bergen gjorde etter 2000-sesongen. Makan til fest, mimret Teitur.

HAMRET LØS: Davy Wathne og Teitur Thordarson snakket om udugelige tullinger, elektrisk stemning etter kritikk og Brann-ledere som skyter hverandre i ryggen når kritikken kommer i pressen.