En flott kopi av Petter Northug

Med to slike vinnere trenger vi vel ingen slektsforskere for å finne sammenhengen.

ET HISTORISK FOTO;  Aldri har en nordmann vært lenger framme i en OL-finale på 1500 meter. Her er Henrik og solbrillene hans inne på 5.plass. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet.
ET HISTORISK FOTO; Aldri har en nordmann vært lenger framme i en OL-finale på 1500 meter. Her er Henrik og solbrillene hans inne på 5.plass. FOTO: Bjørn Langsem / Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DET ER LETT å bli glad i Henrik Ingebrigtsen som idrettsutøver. Han er så direkte og ærlig i alt han gjør både på og utenfor banen, at du umiddelbart skjønner at dette er materiale til de aller største prestasjonene.

Eller som han ganske greit sa det etter å ha spurtet inn til den imponerende 5.plassen på 1500 meter i går:

_I neste OL i Rio om fire år kommer jeg som medaljefavoritt.

Har du hørt det bedre sagt siden Petter Northug begynte å beskrive sine egne muligheter for noen vintere siden?

HENRIKS HODE er visst bare fylt av stadig nye muligheter for å bli god fortest mulig. Det var derfor han ikke engang trengte å få igjen pusten etter langspurten som ga en sterk ny norsk rekord, før han pratet om nye sjanser.

For kunne han ikke startet taktomslaget litt før? Eller burde han ikke hatt litt mindre respekt for de antatt raskere løperne rundt seg? For var det egentlig noen vits å ha så mye krefter igjen ved målpassering på en olympisk 1500 meter?

Slike spørsmål ble analysert på direkten bare noen minutter etter at Henrik kom tre tiendedels sekund for seint til OL-medalje, og han kommer til å finne de rette svarene. En løper som bruker det som nettopp er tapt til det som snart skal vinnes, gjør som regel det.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer