Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- En fordel at mange reiser ut

Klart for seriestart, nesten helt uten landslagsspillere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Da håndballandslaget spilte VM-kvalik mot Romania i juni, var det bare tre av spillerne (Preben Vildalen og Sindre Walstad, Sandefjord og Steffen Stegavik, Heimdal) i troppen som holdt til i Norge.

Slik kan det fort være i vinter også, når VM starter i Tyskland.

Landslagssjef Gunnar Pettersen synes det bare er positivt.

- Det er en fordel at mange reiser ut og får erfaring. Samtidig som de får spille på et høyere nivå, slippes yngre spillere til hjemme, sier Pettersen til Dagbladet.no.

Talenter med spilletid

Han forteller at da den norske 1986-generasjonen var med i EM, spilte de fleste i eliteserien. På det danske laget var situasjonen en helt annen, for plassene på de danske eliteserielagene er tatt av danske stjerner og utenlandske storspillere.

- Disse 19-åringene har allerede ett år i eliteserien, og vil virkelig blomstre i år eller neste år. Så dette er en styrke for norsk håndball, sier Gunnar Pettersen.

- Hvilke unge spillere banker hardest på landslagsdøra di?

TROR PÅ DRAMMEN: Gunnar Pettersen tror Drammen overtar tronen i norsk herrehåndball denne sesongen. Foto: SCANPIX
TROR PÅ DRAMMEN: Gunnar Pettersen tror Drammen overtar tronen i norsk herrehåndball denne sesongen. Foto: SCANPIX Vis mer

- Steffen Stegavik, Lars Erik Bjørnsen (Kragerø) og Erlend Mamelund (Haslum) er vel de som er nærmest, av dem som ikke har vært med i mesterskap tidligere.

Hjemvendte stjerner

Selv om de fleste landslagsspillerne har adresse i Danmark, Tyskland og Spania, ble eliteserien to profiler rikere da Frode Hagen og Glenn Solberg ble klare for Drammen. De har takket nei til landslaget, men vil uten tvil sette sitt preg på norsk håndball likevel.

Så mye preg at Gunnar Pettersen tror Drammen tar gullet denne sesongen. Drammenserne starter seriespillet hjemme mot Haslum i kveld.

- Drammen har det beste laget, med Sandefjord og Haslum som utfordrere. Fyllingen og Stord kan også overraske, sier GP.

Sandefjord har seks seriemesterskap på rad, men nå satser DHK tungt.

- Med Solberg og Hagen tilbake får de en fin blanding av rutine og unggutta som spilte forrige sesong.

Få samlinger

image: - En fordel at mange reiser ut

Sesongens første landslagssamling er i Drammen om bare en uke. Pettersen får bare med seg spillere fra den norske eliteserien på firedagerssamlingen.

- Utenlandsproffene får i stedet matching på toppnivå hele tida, så jeg er ikke bekymret, sier Pettersen.

Han har sluttet å ergre seg over få samlingsdøgn foran mesterskapene. På denne siden av nyttår vil han bare ha én uke sammen med hele landslagstroppen, i oktober.

Så samles landslaget 2. januar, og er mer eller mindre samlet fram til VM-starten 20. januar.

- Det er helt umulig å få til mer, sier GP.

Debatt

Hvordan går det i eliteserien i år?

TILBAKE I NORGE: Glenn Solberg skal løfte Drammen til gull denne sesongen. Også Frode Hagen har kommet hjem og forsterket DHK kraftig.