-  En fordel at vi tapte

John Carew (25) mener at det kan være en fordel at Norge tapte åpningskampen.

PALERMO/GARDERMOEN (Dagbladet): Nye Norge har fått mye skryt, og de trengte kanskje en nedtur for å finne tilbake til seg selv. Målscorer John Carew depper i alle fall ikke etter å ha blitt banket av Italia.

-  Det kan være en fordel at vi tapte også, sier Carew.

-  Hva?

-  Jo, for det er ofte at lag som starter bra får en nedtur. Se på Italia i mesterskap for eksempel. De gangene de starter dårlig, så kommer de alltid langt i turneringen. Man ser ofte det motsatte også. At et lag som vinner første kampen, taper de neste og blir slått ut.

-  Som Norge i VM 1994, og EM 2000?

-  Ja, akkurat. Så det gjelder å snu dette til noe positivt.

Tap betyr også skjerping over hele linja.

John Carew, som fylte 25 år i går, fikk ikke den presangen han ønsket seg på bursdagen. Han får neppe spissplassen mot Hviterussland heller.

Åge Hareide har nemlig bestemt seg for lenge siden at Carew skulle starte mot Italia, og Rushfeldt mot Hviterussland. Og han skifter neppe mening og gir Carew en forsinket bursdagsgave.

-  Utgangspunktet er at Sigurd starter, men så får vi se hvordan beina deres er utover uka, sier Hareide til Dagbladet.

Og Carew synes det er greit. Fordi Åge Hareide er sjefen.

-  Selvsagt mener jeg alltid at jeg bør spille fra start. Men blir jeg satt på benken, så er det greit det også. Fordi Åge bestemmer, sier han.

-  Beste gaven

Og i går så det heller ikke ut som fotball betydde så mye for Carew. Fra landslagets charterfly på Gardermoen, tok han turen rett ned i gata, til barndomshjemmet i Blåstjerneveien på Lørenskog og feiring med familien.

-  Det er deilig å spise kake, og slappe av. Men det blir ikke så mye kake. Må passe på vekta, vet du, ler han.

-  Fikk du det du ønsket deg på bursdagen?

-  Nei, den beste gaven hadde jo vært å ta poeng mot Italia. Det fikk jeg ikke. Å være sammen med familie og venner, er den beste gaven jeg kan få. Det blir fort litt ensomt å bo alene.

Alle spillerne fikk gårsdagen fri til å slappe av for seg selv, eller sammen med familie eller venner i Oslo-området. Men i dag begynner alvoret og oppkjøringen mot Hviterussland.

-  I form

At det er en tett kamp mellom Carew og Sigurd Rushfeldt om spissplassen åpenbarte seg på flyplassen i Palermo i går formiddag. Da Carew tilfeldig passerte Rushfeldt, stormet det en haug med fotografer til for å ta bilde.

-  Hva er det dere skal skrive om oss nå da, hø-hø, lo Carew, før han slo Rushfeldt vennskapelig på skuldra.

Og selv om Carew scoret, og gjorde en bra kamp mot Italia, så er Rushfeldt veldig klar på at han fortjener en sjanse mot Hviterussland.

-  Ja, men jeg tar jo ikke ut laget. Jeg vil spille, og jeg er i form, sier han på klassisk kort Rushfeldt-vis.

-  Så føler jeg at det har gått bra på treningene her nede.

Og det er viktig. For fram mot Hviterussland-kampen handler mye om å finne tilbake til troen på at Norge kan skape noe eget. Det kan bare skje på treningene. Og Hareide er ikke redd for at spillerne skal sture for mye etter tapet i Italia.

-  Nei, for det er helt greit å tape for Italia. Vi håpet på uavgjort, og hadde et poeng i lomma. Ser man sånn på det, så mistet vi egentlig bare ett poeng. Og det er ikke så veldig mye.

BYTTER PÅ: Mot Italia lørdag kveld spilte John Carew fra start, og scoret etter 40 sekunder. Mot Hviterussland onsdag på Ullevaal er Sigurd Rushfeldt spiss. - Jeg tar jo ikke ut laget. Jeg vil spille, og jeg er i form, sier Sigurd.